eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A 2019. január 22-i képen kerámiamasszát tölt műanyag öntőformába egy dolgozó a Rosenthal porcelánüzemében, a bajorországi Selbben. Az étkészletek, üvegpoharak és porcelán dísztárgyak gyártására szakosodott céget Philipp Rosenthal német iparos alapította 1879-ben, a selbi gyárat pedig egy évtizeddel később nyitotta meg. A Németországban piacvezető Rosenthal a vállalat székhelyén, Selben kívül Speichersdorfban üzemeltet gyárat, és 2012-ben világszerte kilencszáz alkalmazottat foglalkoztatott.
Nyitókép: MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas

Váratlanul erőre kapni látszik a német gazdaság

Az előzeteshez képest a többszörösére nőtt az ipari megrendelések száma májusban Németországban.

A német ipari megrendelések jelentősen megugrottak májusban, a szövetségi statisztikai hivatal által közzétett adatok szerint a várakozásokat meghaladva 6 százalék felett nőttek az előző hónaphoz képest - írja a portfolio.hu.

A szövetségi statisztikai hivatal friss jelentéséből kiderült, hogy a német ipari megrendelések májusban jelentősen megugrottak, és felülmúlták az előzetes várakozásokat.

Az adatok szerint a beérkező megrendelések 6,4%-kal nőttek az előző hónaphoz képest, a szezonális és naptári eltérésekkel való kiigazítás után.

Ez a jelentős emelkedés jóval meghaladta az elemzők előrejelzéseit, akik a Reuters felmérése szerint mindössze 1,2%-os növekedésre számítottak.

Korábban már Magyarország kivételével életjeleket mutat az európai autópiac címmel lapunkban arról írtunk, hogy bizonyos területeken, így például az autóeladások terén pozitív előremozdulás tapasztalható az Európai Unióban. Az EU-ban az év első öt hónapjában 18 százalékkal nőtt az eladott új autók száma. A négy legnagyobb uniós autópiac közül Németországban pedig 10,2 százalékkal nőtt az új autók értékesítési száma, ami nyilvánvalóan hatással van az autógyártásra és így a teljes német iparra is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×