eur:
388.83
usd:
361.99
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály
Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter,
Nyitókép: Forrás: Facebook/Szijjártó Péter

Paksról is tárgyal Oroszországban Szijjártó Péter, aki megérkezett Szentpétervárra

A külgazdasági és külügyminiszter Szentpéterváron, a Nemzetközi Gazdasági Fórum vesz részt és találkozik az orosz kormány több tagjával is.

A miniszter Facebook-oldalán adott hír oroszországi látogatásáról. Mint írta, a legfőbb célja az, hogy garantálja Magyarország energiaellátását. Emellett segíteni igyekszik a magyar gyógyszeripari, egészségipari, mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatokat abban, hogy az orosz piacon sikeresek tudjanak lenni.

Szijjártó Péter többek között megbeszéléseket folytat Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel, akivel - mint írja - már "több közös sikertörténetet is össze tudtak hozni."

A külgazdasági és külügyminiszter különösen fontosnak nevezte a paksi atomerőmű bővítésének felgyorsítását, mert mint fogalmazott: "Minél előbb épül meg az atomerőmű, annál előbb biztosíthatjuk a függetlenségünket a nemzetközi energiapiacok teljesen eszetlen változásaitól és áremelkedéseitől." Ezért is találkozik Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezetőjével.

Egy előző Facebook bejegyzésében Szijjártó Péter arról is tájékoztatott, hogy Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel is tárgyal.

Emlékeztetett rá: "Magyarország az Európai Unió leggyorsabb oltási kampányát tudta végrehajtani, hiszen az Európai Bizottság késlekedését ellensúlyozva Szputnyik oltóanyagokkal sikerült biztonságba helyeznünk több száz ezer magyar embert."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×