eur:
390.59
usd:
368.87
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Watching football at home on TV
Nyitókép: by sonmez/Getty Images

Megdorgálta a magyar hatóság a dél-koreai multit, amely azonnal visszakozott

A Gazdasági Versenyhivatal elfogadta a Samsung önkéntes kötelezettségvállalását, amely szerint a jövőben részletesebben tájékoztatja a fogyasztókat az okostévéinek menürendszerébe épített reklámfelület működéséről.

A nemzeti versenyhatóság közleménye szerint számos panasz alapján indítottak vizsgálatot 2021 végén annak feltárására, hogy a Samsung televíziók hazai forgalmazója (egyben a készülékek informatikai platformjának üzemeltetője) megfelelően tájékoztatta-e a fogyasztókat arról, hogy az általa forgalmazott okostévék felhasználói felületén reklámokat jelenít meg, amelyeket nem lehet sem kikapcsolni, sem elrejteni.

A vállalkozás az eljárás során végig együttműködött a hatósággal, a vizsgálat lezárultáig önkéntesen felfüggesztette Magyarországon a tévémenün megjelenő hirdetéseket, egyes csatornákon pedig tájékoztatásba kezdett az okosplatformon előforduló reklámokról.

A jövőre nézve a cég összetett kötelezettség-csomagot ajánlott fel tájékoztatási gyakorlatának pontosítására. A vállalások alapján

a Samsung honlapja közérthető, jól észlelhető módon fogja felhívni a figyelmet az okostévék felhasználói felületén megjelenő hirdetésekre, illetve a reklámok személyre szabottsága kikapcsolásának lehetőségére.

A vállalat emellett közvetlenül és a partnerhálózatán keresztül is felhívja a fogyasztók figyelmét az okostévé-menüreklámokkal kapcsolatos tudnivalókra.

A GVH eljáró versenytanácsa úgy ítélte meg, hogy a cég által felajánlott, a piac számára is irányadó vállalások alkalmasak a kifogásolt gyakorlat korrigálására, így megfelelően biztosítják a közérdek védelmét. A nemzeti versenyhatóság ennek megfelelően - jogsértés vagy annak hiányának megállapítása nélkül - megszüntette az eljárást, egyúttal előírta a Samsung Electronics Magyar Zrt.-nek az általa tett vállalások teljesítését.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 25. 20:40
2023. szeptember 25. 20:25
×
×
×
×