eur:
391.28
usd:
366.83
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Behavazott házak Felsőhámorban 2022. december 11-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Drasztikus trendforduló az ingatlanpiacon: már az érdeklődők is eltűntek

Egyre kevesebb a vásárló az ingatlanpiacon és egyre kevesebben szeretnének kiköltözni Budapestről családi házba – mondta az InfoRádiónak Lipták Zsuzsa, az OTP Otthonmegoldások Kft. ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt évek robbanásszerű növekedése után trendfordulóhoz ért a piac, most már minden fontosabb mérőszám alapján visszaesést látunk – mondta az InfoRádióban Lipták Zsuzsa, az OTP Otthonmegoldások Kft. ügyvezető igazgatója.

Az eladó ingatlanokra vonatkozó Google-keresésekben 30 százalékos a visszaesés, a nagyobb hirdetési portálok látogatottságából is azt látják, hogy a keresések száma visszaesett. Ennél még drasztikusabb, hogy a piaci szereplők adatai alapján

az ingatlanérdeklődések terén 40 százalékos a visszaesés.

A keresni még keresnek az ingatlanos oldalakon, de már sokkal kevesebben jutnak el odáig, hogy valóban megtekintsenek egy ingatlant, mert ott szembesülnek a realitásokkal akár az árak, akár a finanszírozás terén.

A pandémia hatására megfigyelhető volt egy kiköltözési hullám, illetve az emberek a nagyobb alapterületű ingatlanokat keresték a kényszerű bezártság után. Lipták Zsuzsa szerint most visszarendeződés látható: a 20-30 millió forintos kislakások szinte eltűntek a piacról, a 30-40 milliós forint értékű lakások hamar elkelnek, a korszerű energetikájú lakásokra nagy a kereslet. A nagy családi házaknál, a korszerűtlenebb téglaépítésű lakásoknál egyértelműen csökken a kereslet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×