eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Elon Musk, a SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) amerikai társaság vezérigazgatója és főtervezője, miután Douglas Hurley és Robert Behnken amerikai űrhajósokkal a fedélzetén felbocsátották a SpaceX Crew Dragon személyszállító űrhajóját és a Falcon 9-es hordozórakétát a Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpont kilövőállásáról 2020. május 30-án. A két asztronauta a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra utazik. Csaknem tíz év múltán most először szállít amerikai űrhajó amerikai asztronautákat a világűrbe, és ehhez a NASA először veszi igénybe egy magánvállalat űrjárművét.
Nyitókép: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Már nem Elon Musk a leggazdagabb ember a világon

Bernard Arnault, az LVMH elnök-vezérigazgatója vette át tőle a címet.

A Tesla részvényei hétfőn is estek: idén értékük több mint 50 százalékot zuhant, részben azért, mert Elon Musk sok részvénytől szabadult meg a Twitter felvásárlását megelőzően.

Musk vagyonának növekedését, amely nagyrészt a Tesla-részvényekhez kötődik, az autógyártó részvényárfolyamának hatalmas emelkedése hajtotta. Két év alatt több mint ezer százalékot emelkedett értékük – írja a CNBC.

Bernard Arnault holdingeszközökön és családi trösztökön keresztül az LVMH szavazati joggal rendelkező részvényosztályának valamivel több mint 60 százalékát birtokolja, a világ jelenlegi leggazdagabb emberének vagyona a Forbes szerint 186,2 milliárd dollár. Az LVMH részvényei csak másfél százalékot vesztettek idén értékükből.

Musk jelenleg a Tesla forgalomban lévő részvényeinek 14,11 százalékát birtokolja, valamint a SpaceX részvényeinek több mint 40 százalékát. Az ő vagyonát most 181,3 milliárd dollárra teszi a Forbes.

A Bloomberg Milliárdos Index, amely némileg eltérő módszertant használ, még mindig Muskot tartja a világ leggazdagabb emberének, 168 milliárd dollárral, szemben Arnault 167 milliárdjával.

Elon Musk vagyonára a Twitterben zajló változások is hatást gyakorolnak, ezek sorában a legfrissebb az, hogy a Twitter feloszlatta a biztonságért felelős tanácsát, amely 2016-ban alakult meg és feladata a gyűlöletbeszéd, a gyermekek kizsákmányolása és egyéb a platformon előforduló problémák elleni küzdelem. Közel száz civil és emberjogi csoport volt a tagja, legutóbb hétfő este kellett volna üléseznie, ám nem sokkal a tervezett találkozó előtt a tagok e-mailben kaptak hírt arról, hogy a bizottság már nem létezik. Elon Musk már nem sokkal a Twitter felvásárlása után közzétette, hogy változtatni tervez a moderálási elveken – írja a Sky News.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×