eur:
386.03
usd:
355.55
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
A Twitter internetes közösségi portál székháza San Franciscóban 2022. október 28-án. A vállalat október 31-én este bejelentette, hogy Elon Musk amerikai üzletember lett a Twitter új vezérigazgatója, ezzel egyedül látja el a cég teljes igazgatását.
Nyitókép: MTI/AP/Jeff Chiu

Menekülnek a dolgozók a Twittertől

Bezárt a Twitter kaliforniai főhadiszállása, miután több ezer dolgozó mondott fel az új tulajdonos, Elon Musk kemény feltételei miatt. A világ leggazdagabb embere keményhangú emailben adott ultimátumot az amúgy is hajszolt kollégáknak: még többet túlórázzanak az új Twitter sikeréért.

Elon Musk azt követelte, hogy az alkalmazottak írjanak alá egy fogadalmat, hogy „keményen, hosszú órákat dolgoznak majd”. Úgy tűnik azonban, hogy több ezren mondtak nemet, és ez a tény már a cég és a mikroblog-platform működését fenyegetheti.

Péntek hajnalban érkezett a hír, hogy a vállalat ideiglenesen bezárta irodáit a dolgozók előtt. A közösségi médiában aktív felhasználók pedig elkezdték kongatni a vészharangot, búcsúzni a Twittertől és jelezni, hogy más platformokra vándorolnak át.

A távozó dolgozók között sok olyan mérnök is van, aki a hibák kijavításáért és a szolgáltatáskiesések megelőzéséért felelős. Mindez kérdéseket vet fel a Twitter stabilitásával kapcsolatban. Elon Musk és a hozzá hű kemény mag pedig olyan megalázó lépésre kényszerülhet, hogy vissza kell édesgetnie néhány, gyakorlatilag kirúgott fejlesztőt.

Érezve, hogy a vártnál nagyobb volt az aláírást elutasítók száma, Elon Musk enyhített az egy héttel ezelőtt kiadott, a munkahelyre való visszatérésre vonatkozó utasításán, és csütörtökön közölte az alkalmazottakkal, hogy

engedélyezik számukra a távmunkát,

ha a vezetőik azt állítják, hogy "kiválóan dolgoznak".

A Twitter később e-mailben bejelentette, hogy hétfőig bezárja irodaházait és letiltja a dolgozók belépőkártyáit – írta a The New York Times.

Egy belső forrás szerint csütörtök este lassulni kezdett a Twitter-app alkalmazottak által használt verziója. A forrás azt is megkockáztatta, hogy a nyilvános verzió az éjszaka folyamán összeomolhat – írta a Guardian. Ez ugyan nem következett be, de a webes szolgáltatások kimaradásait figyelő DownDetector weboldal arról számolt be, hogy

jelentősen megugrottak a felhasználói jelentések az oldal problémáiról.

A BBC technológiai tudósítója megjegyezte, hogy Elon Musk keménykedése nyomán fejlesztőcsapatok nélkül maradt a Twitter, és hogy nem lesz elég ember, aki ki tudná javítani az üzemzavarokat. Becslései szerint a korábbi, körülbelül hétezer alkalmazottból 2-3 ezer maradhatott a cégnél.

A hivatalos amerikai kormányzati fiókok lépéseket tettek, hogy a polgárok más platformokon tudják elérni bejelentéseiket.

Elon Musk közben – tweetekben – élcelődött a helyzeten. Pénteken mémeket posztolt, és gúnyosan kommentálta a félelmeket, hogy megszűnhet a Twitter.

Korábban Elon Musk találkozott néhány vezető alkalmazottal, hogy megpróbálja meggyőzni őket a maradásról – mondta egy jelenlegi és egy nemrég távozó dolgozó a Guardiannek.

A Twitter, amely a kommunikációs csapatának számos tagját elvesztette, nem reagált a megkeresésre.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×