INFORÁDIÓ
2022. november 26. szombat
Virág

twitter

elon musk

felmondás

A Twitter internetes közösségi portál székháza San Franciscóban 2022. október 28-án. A vállalat október 31-én este bejelentette, hogy Elon Musk amerikai üzletember lett a Twitter új vezérigazgatója, ezzel egyedül látja el a cég teljes igazgatását.

Menekülnek a dolgozók a Twittertől

Bezárt a Twitter kaliforniai főhadiszállása, miután több ezer dolgozó mondott fel az új tulajdonos, Elon Musk kemény feltételei miatt. A világ leggazdagabb embere keményhangú emailben adott ultimátumot az amúgy is hajszolt kollégáknak: még többet túlórázzanak az új Twitter sikeréért.

Elon Musk azt követelte, hogy az alkalmazottak írjanak alá egy fogadalmat, hogy „keményen, hosszú órákat dolgoznak majd”. Úgy tűnik azonban, hogy több ezren mondtak nemet, és ez a tény már a cég és a mikroblog-platform működését fenyegetheti.

Péntek hajnalban érkezett a hír, hogy a vállalat ideiglenesen bezárta irodáit a dolgozók előtt. A közösségi médiában aktív felhasználók pedig elkezdték kongatni a vészharangot, búcsúzni a Twittertől és jelezni, hogy más platformokra vándorolnak át.

A távozó dolgozók között sok olyan mérnök is van, aki a hibák kijavításáért és a szolgáltatáskiesések megelőzéséért felelős. Mindez kérdéseket vet fel a Twitter stabilitásával kapcsolatban. Elon Musk és a hozzá hű kemény mag pedig olyan megalázó lépésre kényszerülhet, hogy vissza kell édesgetnie néhány, gyakorlatilag kirúgott fejlesztőt.

Érezve, hogy a vártnál nagyobb volt az aláírást elutasítók száma, Elon Musk enyhített az egy héttel ezelőtt kiadott, a munkahelyre való visszatérésre vonatkozó utasításán, és csütörtökön közölte az alkalmazottakkal, hogy

engedélyezik számukra a távmunkát,

ha a vezetőik azt állítják, hogy "kiválóan dolgoznak".

A Twitter később e-mailben bejelentette, hogy hétfőig bezárja irodaházait és letiltja a dolgozók belépőkártyáit – írta a The New York Times.

Egy belső forrás szerint csütörtök este lassulni kezdett a Twitter-app alkalmazottak által használt verziója. A forrás azt is megkockáztatta, hogy a nyilvános verzió az éjszaka folyamán összeomolhat – írta a Guardian. Ez ugyan nem következett be, de a webes szolgáltatások kimaradásait figyelő DownDetector weboldal arról számolt be, hogy

jelentősen megugrottak a felhasználói jelentések az oldal problémáiról.

A BBC technológiai tudósítója megjegyezte, hogy Elon Musk keménykedése nyomán fejlesztőcsapatok nélkül maradt a Twitter, és hogy nem lesz elég ember, aki ki tudná javítani az üzemzavarokat. Becslései szerint a korábbi, körülbelül hétezer alkalmazottból 2-3 ezer maradhatott a cégnél.

A hivatalos amerikai kormányzati fiókok lépéseket tettek, hogy a polgárok más platformokon tudják elérni bejelentéseiket.

Elon Musk közben – tweetekben – élcelődött a helyzeten. Pénteken mémeket posztolt, és gúnyosan kommentálta a félelmeket, hogy megszűnhet a Twitter.

Korábban Elon Musk találkozott néhány vezető alkalmazottal, hogy megpróbálja meggyőzni őket a maradásról – mondta egy jelenlegi és egy nemrég távozó dolgozó a Guardiannek.

A Twitter, amely a kommunikációs csapatának számos tagját elvesztette, nem reagált a megkeresésre.

Nyitókép: MTI/AP/Jeff Chiu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018