eur:
392.84
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőmaszkot viselő férfi az Amazon.com elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég New York-i irodaházában 2020. május 27-én. A koronavírus-járvány miatt a nem létfontosságú üzleteknek és vállalkozásoknak fel kellett függeszteni a működésüket az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Van cég, amely azért fizet, hogy felmondjon a dolgozó

Az Amazon tömeges elbocsátásban válik meg munkavállalói egy részétől, bizonyos részlegek dolgozói ugyanakkor arról kaptak levelet, ha szeretnék, őket is elküldheti a cég.

A levelet többek között a humán erőforrás és munkavállalói szolgáltatások területén dolgozók közül kapták meg néhányan, az önkéntes távozásért cserébe pedig szép összeget kínál nekik Jeff Bezos cége – írja a CNBC.

Az Amazon azoknak, akik hajlandók elhagyni kötelékét a megkérdezettek közül, háromhavi végkielégítést ad, illetve ezen felül minden, a cégnél töltött fél évért cserébe egyheti fizetést tesz még a borítékba.

Ezen felül 12 héten át kapnak még pénzt arra, hogy biztosításukat fizethessék, amely egyébként december végéig érvényes marad.

November 29-ig kell a megkeresetteknek dönteniük

arról, élnek-e a lehetőséggel, és december 5-ig meggondolhatják magukat azzal kapcsolatosan. Decemberben mindenkit értesít a cég arról, hogy elfogadja-e kérelmét, és azoknak, akik esetében pozitív az elbírálás, december 23. lesz az utolsó napja a cégnél.

Az önkéntes végkielégítési program az első lépés az Amazonon belüli üzletágak újraszervezésére – áll a dokumentumokban, ami azt jelzi, hogy a közeljövőben elbocsátásokra kerülhet sor a részlegeknél. Az Amazon arra ösztönzi a dolgozókat, hogy éljenek a lehetőséggel.

A cég ezen a héten vágott bele 28 éves történelmének legnagyobb létszámleépítésébe. Dave Limp, az Amazon hardverért felelős vezetője szerdán közölte, hogy a vállalat megkezdte az alkalmazottak elbocsátását az eszközökkel és hardverrel foglalkozó részlegénél. Eddig úgy tűnik, hogy az Amazon Alexa és a Luna felhőalapú játékokkal foglalkozó részlegeinek alkalmazottait érintette jelentősen a leépítés.

Az Amazon

akár 10 ezer munkahelyet is megszüntethet,

bár a teljes szám egyelőre képlékeny, mivel a döntéseket üzletáganként hozzák meg egy belső forrás szerint. Sokakat bizonytalan helyzetbe hozott a bejelentés, mivel még nem küldtek ki értesítést a teljes vállalatot érintő leépítésekről.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×