eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: Pixabay.com

A héten megtudhatjuk, hogyan áll a magyar infláció

Az elkövetkező napokban több fontos adatot közzétesznek, ami a hazai gazdaság helyzetéről nyújt képet.

Közzéteszik az európai inflációs adat második becslését, amiből megtudhatjuk, hol áll a magyar infláció az európai rangsorban. A héten a magyar GDP-adatot is nyilvánosságra hozzák a harmadik negyedévből, és külföldről is érkeznek fontos adatok – írja a Portfolio.hu.

  • Hétfőn a KSH az építőipari és ipari statisztikákat közli szeptemberből, fontos konjunktúraadatok érkeznek tehát. Külföldön az eurózóna ipari statisztikáira kell figyelni szintén.
  • Kedden az MNB mérlegét közlik, és érkezik a magyar GDP-adat a harmadik negyedévből. Közzéteszik a japán GDP-t is, és kínai ipari és kiskereskedelmi statisztikák érkeznek – utóbbiak szintén fontosak a globális gazdasági kilátásokra nézve.
  • A szerda idehaza eseménytelen nap lesz, az Egyesült Királyságból inflációs adatot közölnek. Szerdán emellett az amerikai kiskereskedelmi adatokat is közzétesznek októberből.
  • Csütörtökön szintén nem várunk fontos eseményt idehaza, az MNB egyhetes betéti tendert már nem tart, mióta bevezette az egynapos betéti eszközét. Az Eurostat ezen a napon közli az inflációs rangsort, amiről a bevezetőben már szót ejtettünk.
  • Pénteken sem dőlhetünk hátra, az MNB pénzügyi számlákat és a devizatartalék októberi alakulását közli, valamint megismerjük az októberi japán inflációs adatot is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×