eur:
393.29
usd:
367.53
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
BURSA, TURKIYE - OCTOBER 29: (----EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT - TURKISH PRESIDENCY / MURAT CETINMUHURDAR / HANDOUT - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Turkish President Recep Tayyip Erdogan stands next to TOGG after he rolled out the countrys first domestically-produced electric car C-SUV during the opening ceremony of the Gemlik Campus as the country celebrated the 99th anniversary of Republic Day in Bursa, Turkiye on October 29, 2022. (Photo by Turkish Presidency / Murat Cetinmuhurdar / Handout/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Turkish Presidency / Murat Cetinmuhurdar / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

Itt az első török autó, Erdogan Európának ajánlja

A török elnök mutatta be az első török autót, a Toggot.

A Togg autógyár október 29-én, a Török Köztársaság megalakulásának 99. évfordulójának napján megkezdte a működését. A részben állami céget még 2018-ban alapították azzal a céllal, hogy Törökországnak is legyen saját autómárkája. A márka neve a Togg (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu), vagyis a Török Automobil Csoport szóösszetételből ered – írja a hvg.hu.

A terveik szerint jövőre már 17-18 ezer elektromos járművet állítanak elő az Isztambul melletti üzemben, ahol később évente akár 175 ezer autó is készülne, amelyeknek Európában is lesz keresnivalójuk.

A Togg egy szabadidőautóval indít, az első modelljét 900 000 török ​​líráért (50 000 euróért) tervezi árusítani a hazai piacon is. Ez egyébként a többség számára kifejezetten drága, mert a vásárlók átlagosan fele ennyit fizethetnek egy új autóért. Recep Tayyip Erdogan elnök a bemutatón viszont arról beszélt, hogy az új török autóval az európai piacot is meg akarják célozni.

A Togg gyártóüzeme Bursa közelében található, amely egyébként is komoly autóipari centrum.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×