eur:
388.63
usd:
370.86
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra
3d illustration of the coronavirus vaccine.  Medical concept Covid-19 corona virus vaccination.
Nyitókép: K_E_N/Getty Images

Kereskedelmi forgalomba kerül az új Covid-vakcina, de elképesztő áron

Ára 110-130 dollár között mozoghat majd Amerikában, ami mai árfolyamon nagyjából 46-55 ezer forintnak felel meg.

A The Wall Street Journal beszámolója szerint, amit a Portfolio szemlézett, a Pfizer jelenleg is tárgyalásokat folytat az amerikai egészségbiztosítókkal, és a gyógyszergyártónál arra számítanak, hogy a BioNTechkel közösen, felnőttekre fejlesztett koronavírus elleni vakcinájuk listaára a 110-130 dolláros tartományban lesz végül.

Angela Lukin, a Pfizer egyik tisztviselője csütörtökön közölte, a vállalat azt tervezi, hogy az oltóanyagot a termékeihez általában használt közvetítő nagykereskedőkön keresztül forgalmazza, és a listaárból is kedvezményeket kínál majd, ahogyan általában szokta.

A vakcinát a világjárvány idején használt többadagos injekciós üvegek helyett egyadagos injekciós üvegbe tervezik csomagolni.

A Pfizer szerint legkorábban a jövő év elején kerülhet kereskedelmi forgalomba a vakcina Amerikában, arról egyelőre viszont nincsenek hírek, hogy Európában mikor kerülhetnek a gyógyszertárak polcaira.

A WSJ mások mellett arra is kitér, hogy az amerikai kormány a Pfizer–BioNTech koronavírus elleni vakcinájáért 19,50 dollárt fizetett adagonként – az első, százmilliós szállítmány esetében. A nyáron bejelentett legutóbbi szerződés értelmében az egy adagra jutó költség már nagyjából 30,50 dollár volt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×