eur:
389.62
usd:
364.33
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Üzemanyaghiány miatt hosszú sorban álló emberek egy tuniszi töltőállomáson 2022. október 10-én. Az ipari és energetikai minisztérium közlése szerint a hiányt elsősorban a kedvezőtlen világpiaci folyamatok és a lakosok általi szükségtelen felhalmozás áll.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Meszara

Brutális drágulás: 700 forintnál is többe kerül a benzin

Egy hét alatt 65 forinttal drágul a gázolaj a hazai kutakon, literenként 841 forintra. A benzin ára péntekre 705 forintig emelkedik, ami 24 forintos drágulás egy hét alatt.

Nincs megállás az üzemanyagár növekedésében. Október 14-én a benzin beszerzési ára bruttó tíz forinttal, miközben a gázolaj ára bruttó húsz forinttal emelkedik – írja a holtankoljak.hu, és kiemelte, a drágulás várhatóan a piaci árak esetében is megjelenik majd.

Péntektől az átlagos piaci árak a következőképpen alakulnak:

  • 95-ös benzin: 705 forint literenként
  • Gázolaj: 841 forint literenként

A pénteki drágulás elmarad a szerdai áremelkedéshez képest. Október 12-én, szerdán – az elemzői jóslatoknak megfelelően – az európai gázolajhiány miatt kiugró mértékű volt az árak növekedése, a benzin bruttó piaci értéke 14 forinttal, 695 forintra nőtt literenként, a gázolaj ára pedig bruttó 45 forinttal, 821 forintos literenkénti árra ugrott – írja a vg.hu.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×