eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
A Mol Nyrt. százhalombattai Dunai Finomítója 2022. május 24-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

A Mol különféle berendezésekkel segíti az ukrán energiaszektort

135 ezer eurónyi eszköz és felszerelés indult útnak Százhalombattáról Ukrajnába.

Mol egy nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva eddig 290 ezer euró értékű eszközt ajánlott fel. Az eszközök a kőolaj- és földgázkitermelés folytonosságát, az ukrán energia-infrastruktúra működőképességét, ezáltal Ukrajna ellátásbiztonságát is segítik.

A mostani szállítmányban, amelyet jórészt a vállalat kutatás-termelés üzletága gyűjtött össze, helyet kaptak többek között rendszerüzemeltetéshez és javításhoz szükséges eszközök, csővezetékek, terepmunkához vasanyagok és nyomásmérők, valamint villamoshálózat építéséhez és javításához szükséges elemek is - közölték.

A Mol-csoport támogatása egy nemzetközi iparági összefogás része, amelyet az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatósága (DG ENER), az Európai Bizottság Vészhelyzeti Válasz Koordinációs Központja (ERCC) és az Energiaközösség Titkársága (ECS) hívott életre, együttműködésben az ukrán energiaminisztériummal. A Nemzetközi Olaj- és Gáztermelők Szövetsége (IOGP) már ez év márciusában, közvetlenül a háború kitörése után, az elsők között csatlakozott az együttműködéshez. A kezdeményezés célja, hogy enyhítse a háború miatt keletkezett károkat és támogassa az ukrán energetikai hálózat zavartalan és biztonságos működését. A programban részt vevők az ukrán energiaügyi minisztériumtól rendszeres és pontos tájékoztatást kaphatnak a hálózat fenntartásához éppen szükséges eszközökről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×