eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Hermeszné Gyenes Éva áll a radiátor mellett komlói lakásában 2014. december 2-án. Egy 300 milliméter vastagságú fővezeték kilyukadása miatt a város ötezer fogyasztója közül négyezerhez, köztük számos közintézményhez nem jut el a meleg víz.
Nyitókép: MTI Fotó: Sóki Tamás

A távhőszámlák után is jár az energiatámogatás

Vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a fejlesztési hitelhez kapcsolódó önerő kiegészítéséhez a kis- és középvállalkozások.

A távhőszámlák után is jár az energiatámogatás: áram- és gázfogyasztásukon túl a távhőfelhasználásból származó költségnövekményük részleges kiváltására is igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást a feldolgozóipari kis- és középvállalkozások – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium.

Azt írták, az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság drasztikus áremelkedéshez vezetett Európában. A kormány a családokat az átlagfogyasztás szintjéig fenntartott rezsicsökkentéssel védi meg. A káros hatásoknak leginkább kitett energiaintenzív feldolgozóipari kis- és középvállalkozások talpon maradását célzott támogatási program segíti.

A tájékoztatás szerint

a cégek negyedik negyedéves rezsiköltségeik növekményének feléhez igényelhetnek majd állami hozzájárulást.

A felhívás módosításával az áram- és gázszámlák többlete mellett a megemelkedett távhőkiadások részleges átvállalása is lehetővé vált.

A pályázóknak vállalniuk kell: 2024 végéig energiahatékonysági beruházást hajtanak végre, és vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a fejlesztési hitelhez kapcsolódó önerő kiegészítéséhez.

A kormány idén és jövőre 100-100 milliárdos keretösszeget biztosít a cégek működőképességének megőrzéséhez. A munkahelyek megtartása mellett a program a kis- és középvállalkozások rezsiterheinek tartós mérsékléséhez, a hazai ellátásbiztonság erősítéséhez is hozzájárul – írták.

Az energiaválságról és a háborús gazdaságról korábban Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában:

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×