eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Színellenőrzéshez használatos színmezők a Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtandó Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya) gyártása közben, a Pénzjegynyomdában.
Nyitókép: MTI/Pénzjegynyomda

Nagy levonásra készülhet, aki nincs résen - kijött a rendelet a Szép-kártyáról

Nincs költés? Lesz költség! Az egy évig fel nem használt összegekből 15 százalékot levonnak.

A Magyar Közlönyben az éjjel jelent meg a friss rendelet, amely szerint a jövőben a Szép-kártya kibocsátója kivethet egy egyszeri 15 százalékos díjat bizonyos fel nem használt összegek után. Az új szabályozás lényeges változtatásokat hoz a kártyákra utalt összegek felhasználásában – írja a Pénzcentrum.

Emlékeztetnek, hogy a Gazdaságfejlesztési Minisztérium már korábban közölte, hogy változnak a Széchenyi Pihenő Kártyát érintő szabályok, ezt erősítette meg a frissen megjelent rendelet. A módosítás lényege, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt a kártyákra utalt összegek egy évig használhatóak fel, ezután egy egyszeri 15 százalékos díjat von le a kibocsátó bank, ha nem költik el azokat.

A rendelet azt írja, hogy

a levonás március 20. és szeptember 20. napján történik.

A 100 forintnál alacsonyabb összegek esetében levonják a teljes fel nem használt összeget.

A díjakból befolyt összegek felét a kártyát kibocsátó pénzforgalmi szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártyával összefüggésben közvetlenül felmerülő működési költségeire és marketingköltségeire költheti, a másik felét pedig a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány részére ajánlja fel – írják.

A szolgáltatóknak 90 nappal a levonás előtt értesítenie kell a kártyabirtokosokat

a fel nem használt összegről és azok után fizetendő díjakról.

A 2022. október 15. előtt utalt összegeket 2023. május 31-ig lesz idejük elkölteni a kártyabirtokosoknak, ezután levonják a 15 százalékot. Erről is három hónappal hamarabb értesítést kell küldenie a szolgáltatónak.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×