INFORÁDIÓ
2022. október 7. péntek
Amália

rendelet

2022.09.30. 10:30

Hivatalos: itt az idei tanév új menetrendje a szünetekkel

Megjelent a 2022/2023-as tanév rendjéről szóló rendelet módosítása: az őszi szünet elmarad, a téli szünet a hétvégékkel és az ünnepnapokkal együtt 19 napos lesz, a tanév pedig egy nappal később ér majd véget.
2022.08.17. 15:30

Tűzifarendelet: a WWF apró betűs részeket talált

Az agrárminiszter ugyan utasításba adta, hogy tilos az őshonos fák tarvágása, ám ez a jelentős nagyságú magán erdőterületekre nem vonatkozik a WWF szervezet erdő programjának vezetője szerint.
2022.07.06. 18:25

Az új és az önvezető autókra vonatkozó uniós szabályok léptek életbe

Szerdától hatályos az az európai uniós rendelet, amely a közúti közlekedésbiztonság javítása érdekében kötelezővé teszi különböző vezetéstámogató rendszerek használatát az új autókban, és létrehozza az automatizált és teljesen önvezető járművek Európai Unión belüli jóváhagyásának jogi keretét - közölte az Európai Bizottság szerdán. Két lépcsőben jön a bevezetés - részben mostantól, részben 2024-től.
2022.07.06. 15:15

Elbukott az atomenergia és a földgáz "zöldítése" ellen indított kezdeményezés

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet - közölte az uniós parlament szerdán.
2022.04.29. 07:10

A SZÉP-kártyákat is érinti az árstopos rendelet

Megjelent a Magyar Közlönyben a szerdai kormányülés után Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett és a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által részletezett árstopról szóló rendelet.
2022.02.02. 07:33

Eldől, hogy mit javasol környezetbarát energiának Brüsszel

Az Európai Bizottság szerdai ülése hagyja jóvá a testület javaslatát az úgynevezett taxonómialistára. Előzetes források szerint nem kell meglepetésre számítani: jó eséllyel a végleges brüsszeli verzió is kitart majd az atomenergia és a földgáz támogathatósága mellett.
2022.01.22. 17:47

Most kiderül, hogyan látja az EU az atomenergia zöld helyzetét

Szakértők, civil szervezetek, EP-képviselők és tagállamok jeleztek erőteljes kifogást a pénteki határidőig a tavaly év végén előterjesztett javaslattal szemben, amely feltételesen környezetvédelmi szempontból fenntarthatónak és ezért finanszírozhatónak ítélte az atomenergia és a földgáz használatát.
2022.01.04. 10:43

Kóbor állatnak is jobb lenni 2022-től Magyarországon

A kormány elfogadta a kóbor állat befogásával, tulajdonjogának átruházásával és elhelyezésével kapcsolatos feladatok ellátásáról szóló kormányrendeletet, amely részletesen szabályozza az ebrendészeti telepek feladatkörét és ellenőrzését. Egy másik, most megjelent kormányhatározat másfél milliárd forinttal támogatja az állatvédelmet. Ovádi Pétert, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztost kérdeztük.
2021.12.23. 12:05

Elhalasztotta a súlyos döntést az Európai Bizottság az energiavitában

Eredetileg szerdára várták a brüsszeli testület részletes „taxonómia-javaslatát”, amely a jövőbeni lehetséges befektetési könnyítések szempontjából kellene, hogy számba vegye a „környezetvédelmi szempontból fenntartható” energiákat, ám az atomenergiát és a földgázt övező viták miatt egyelőre elálltak ettől.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018