eur:
389.22
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay/KahlOrr

Jól megy – Egyre több luxus autót vesznek a magyarok

Eközben az olcsó autók értékesítése visszaesett idehaza.

A vezess.hu a Datahouse 17 adatai alapján arról tudósít, hogy idehaza szárnyal az új luxusautók, az óriási SUV-ok és a sportkocsik értékesítése.

2022 első hat hónapjában 57 411 darab új személyautó állt forgalomba Magyarországon, ami 11,42 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi időszak adatánál, vagyis markáns mínuszba csúszott az értékesítés. Egy év alatt eltűnt 7405 autó.

Miközben a piac általában zsugorodik, a visszaesés nem minden autófajtára jellemző. Sőt. A legdrágább, luxus kategóriában 52,7 százalékos növekedés volt, a nagy egyterűek eladása pedig 39,3 százalékkal nőtt. A nagy méretű SUV-okból 16,1 százalékkal, a sportautókból pedig 15,2 százalékkal többet adtak el, mint egy évvel korábban.

Összességében a drága luxus és sportkocsik értékesítése 15,2 százalékkal nőtt Magyarországon a tavalyi eladásokhoz képest.

Ugyanakkor a kis egyterű autók eladása 61,9 százalékkal csökkent, a miniké 48,7 százalékkal, a kiskocsik 27,7 százalékkal, a közepes méretű SUV-ok eladása pedig 19 százalékkal lett kevesebb.

Bár a legdrágább kategória eladásának darabszámai szerények, az árbevétel mégis igen látványos. Az autó portál véleménye szerint egyértelműen hasít az 50-100-150 millió forintos árkategória. Mi több, az egyik patinás sportmárkából nem tudnak annyit behozni, amennyit a kereskedők ne tudnának eladni - írja a vezess.hu.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Nem mindegy, hogy miért növekedett 0,8%-kal a magyar gazdaság 2024 első félévében, így csak a részletek és a második féléves adatok ismeretében lehet majd látni, hogy tovább cikk-cakkozunk-e vagy tartósabb növekedési pályára álltunk. Az ugyanakkor már most látszik, hogy a külpiacokra termelő feldolgozó vállalatok egyhamar nem fognak ipari növekedést stimulálni – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt a keddi GDP-adat kapcsán a Checklist csütörtöki adásában Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. Az adás második részében Mohos Kristóf,  a Portfolio részvényelemzője volt a vendégünk, akit az üzemanyagárak körüli kavarásról kérdeztünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×