eur:
389.76
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Unsplash.com

Péntektől megnyitják a készleteiket a kis benzinkutak

Felszabadítják meglévő készleteiket és a lehetőségeikhez képest korlátozás nélkül szolgálják ki ügyfeleiket péntektől a Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó vállalkozások – mondta az InfoRádiónak a szövetség elnöke.

Egri Gábor tájékoztatása szerint a készleteket felszabadításáról azután döntöttek, hogy a napokban egyes kúthálózatokon ellátási problémák jelentkeztek. A kis benzinkutak üzemeltetői – szerény lehetőségeikhez mérten – így kívánnak hozzájárulni a magyar autósok mobilitásához – tette hozzá a szövetség elnöke.

Az, hogy a szövetséghez tartozó vállalkozások korlátozások nélkül szolgálják ki péntektől az ügyfeleket, nem kötelező érvényű, csak egy ajánlás a közgyűlés részéről – jegyezte meg. A lépés célja kettős: egyrészt azt szolgálja, hogy a vevők visszataláljanak a kis benzinkutakhoz. Másrészt az: ne kizárólag negatív információk röppenjenek föl a családi vállalkozásokkal kapcsolatban, hanem az is, hogy maximálisan szolidárisak a lehetőségeikhez mérten – ismételte meg.

Egri Gábor a kis benzinkutak állami támogatását illetően azt is közölte: a Független Benzinkutak Szövetségének tudomása szerint mintegy 4 milliárd forint értékben lett beadva támogatási kérelem az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.-hez, amiből eddig 900 millió forint került kifizetésre, arról viszont nincsenek információik, hogy a fennmaradó támogatások mikor teljesülhetnek.

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy szövetséghez tartozó, jelenleg nehéz helyzetben lévő vállalkozások korábban árszabályozó pozíciót töltöttek be Magyarországon, nélkülük viszont jelentős önkorlátozásra van szükség a nagy cégek részéről, amíg az egyensúly helyre nem áll. Az ellátási problémák és az árverseny eltűnése miatt ugyanis jelentősen csökkent a korábbi 35-40 százalékos piaci aránya a kisvállalkozásoknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×