INFORÁDIÓ
2022. augusztus 8. hétfő
László

strabag

csomópont

veszprém

elkerülő

Megszűnhetnek a rendszeres torlódások a Balaton irányába – térkép

Megszűnhetnek a rendszeres torlódások a Balaton irányába – térkép

Infostart

Átadták a veszprémi elkerülő Füredi úti csomópontját.

Veszprémben a 8. sz. főút Litéri és Füredi csomópontja között a fejlesztés keretein belül 7,5 km hosszon, a kiemelten balesetveszélyes csomópontok különszintű csomópontokká fejlesztésére, átépítésére kerül sor – olvasható a beruházásért felelős NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. oldalán.

Mint írják, a teljes beruházás a 8. sz. főút Litéri és Füredi csomópontja között készül el, 2×2 sávos, fizikai elválasztással, új pályaszerkezettel és burkolatszélesítéssel. Az így kialakított, tervezett három csomópont: az új Budapesti, Almádi és Füredi csomópontok. A szakasz kapacitásbővítése mellett a meglévő burkolatot is korszerűsítik.

A beruházásnak köszönhetően

a Balaton és Budapest közötti, rendkívül forgalmas útszakaszon megszűnhetnek a rendszeres torlódások.

A kivitelezés terv szerint halad, a Füredi különszintű csomópontban lévő híd elkészült, a csomópont műszaki átadás-átvétele megtörtént, június 30-án a forgalom részlegesen megindulhat ezen a szakaszon. Így ettől az időponttól kezdve a közlekedők már használhatják a csomópontban a Veszprém–Balatonfüred keresztirányt, illetve a Székesfehérvár–Veszprém csomóponti ágat.

Emellett várhatóan 2022. július 11-én a Veszprém–Körmend csomóponti ág is megnyitásra kerül. A csomópont többi része a kivitelezés előrehaladásának ütemében, fokozatosan lesz átadva a közlekedők részére.

NIF
Forrás: NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt

Továbbá a beruházás részeként az Almádi csomópont Veszprém felőli oldalának le- és felhajtó ágainak még 2022 tavaszi ideiglenes lezárása kapcsán a közúti forgalom biztosításának érdekében ideiglenes terelő út (T5 jelű terelőút) került kialakításra. A terelés várható befejezése 2022. augusztus vége – teszi hozzá a NIF.

Nyitókép: NIF
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018