eur:
395.49
usd:
366.56
bux:
65613.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy munkatárs tankol a Mol üzemanyagtöltő-állomásán a III. kerületi Árpád Fejedelem úton 2017. január 18-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kártalanítja a Mol az autósokat, akik tévesen tankoltak

A péntektől érvényes új tankolási szabályok nem mindenhol működnek: vannak, akik sokkal többet fizettek, mint szerettek volna. A Mol kárpótlást ígér.

Péntektől új szabályt vezetett be a Mol (és az OMV is) hazai töltőállomásokon, legfeljebb 50 litert lehet tankolni hatósági áras üzemanyagokból magyar forgalmival, magyar rendszámos autóba. Egyelőre számos töltőállomás nem tudott alkalmazkodni az újabb szabályokhoz, így előfordult, hogy az autósok több mint 50 litert tankoltak, így viszont a teljes árat kellett kifizetniük a tankolás egészére, ez pedig legalább 16 ezer forintos különbözetet jelent.

A Vezess által megkérdezett egyik kutas elmondta, hogy jelenleg még náluk sem áll meg 50 liternél automatikusan a töltőoszlopon a kiszolgálás, ezért a shopból figyelnek, és ha valaki közeledik a mennyiséghez, onnan zárják le. Ha azonban mégis túltankolna, ezen a kúton hatósági áron, 480 forinttal számolják el a teljes tankolást.

A Mol az RTL kérdésére elmondta: a kútoszlopok mechanikai átállítása folyamatosan zajlik, ez néhány napot igénybe vesz, legkésőbb a hét első felében befejeződik. A cég egyben jelezte, hogy kártalanítja azokat, akik benézték a szabályokat. Ha jogosult hatósági árra, az 50 liter feletti tankolására is azt alkalmazza a Mol egyelőre. Ha ez valami folytán nem így történt, abban az esetben a Mol ügyfélszolgálatán érdemes jelentkezni, kártalanítják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×