eur:
388.97
usd:
363.36
bux:
68112
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay.com

Idén végre nem kell legyintenünk a kajszibarack szó hallatán

A legjobb évekhez közeli termés várható idén, a tavalyi és tavalyelőtti tavaszi fagy nem ismétlődött meg a kajszi kárára.

Jó lesz az idei kajszibaracktermés, tavasszal nem pusztított fagy a gyümölcsösökben, így június elejétől már lehet kapni hazai kajszibarackot a boltokban - mondta az InfoRádiónak a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke, Kelemen Péter.

"A 2020-as és 2021-es, tavaszifagy-sújtotta évekhez képest egy jónak mondható magyar kajszitermés várható, ami mindenféleképp jó hír a fogyasztóknak is, végre fel lehet tölteni a spájzokat, le lehet főzni a pálinkát, meg lehet főzni a lekvárt, lehet élvezni ezt a hazai, nagyon jó ízű magyar gyümölcsöt" - ecsetelte Kelemen Péter.

A magyar kajszi termése 2016 és 2020 között 10 és 25 ezer tonna között mozgott, a 2022-es év a jelenlegi FruitVeB-információk szerint 20 ezer tonna környékén lehet. A legtöbb termőkörzetben a tavalyinál jóval jobb termés várható.

A szezon június elején fog elindulni, a főszezon klasszikusan június végétől kezdve július első 20 napja, de a nagy fajtaválaszték miatt augusztus végéig lehet találni kajszit a piacokon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×