eur:
387.99
usd:
360.11
bux:
0
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma
Nyitókép: Thanh Serious/Unsplash

Még csak ez hiányzott: söröspalackhiány fenyeget

A növekvő energiaárak és a szállítmányozási problémák az ellátási láncok felborulásához vezettek.

A növekvő energiaárak és a hónapok óta tartó kamionsofőr-hiány is megemelte az üvegpalackok árait, ezért a Német Sörfőzők Szövetsége palackhiányra figyelmeztet – írja a napi.hu. Legkésőbb nyáron hiánnyal számolnak, aminek egyik oka az energiaigényes palackgyártás költségeinek meredek emelkedése. Emellett továbbra is küzdenek a tehergépkocsivezetők hiányával, ami különösen megnehezíti az ellátási láncok fenntartását.

Akinek nincs hosszú távú szerződése, jelenleg 80 százalékkal többet kell fizetnie az új üvegpalackokért, mint egy évvel ezelőtt, ráadásul néhány sörfőzdét már leállás fenyeget.

A Német Üvegipari Szövetség közölte, hogy az energiaár-válság "nagy kihívások elé állítja" az iparágat, az energiaköltségek ugyanis az előző évhez képest akár 500 százalékkal is emelkedtek. Az üvegipar működési költségeinek akár 20 százalékát is az energia teszi ki.

Címlapról ajánljuk

Elemzők az Arénában: Magyar Péter pártja az ellenzék legnagyobbja lett

A Tisza Párt vezetője számára a szervezetalkotás lehet a legnagyobb kihívás 2026-ig, de ha megmarad a politikában, akár Orbán Viktor kihívója is lehet – értékelt Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Závecz Tibor, a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszéltek a műsorban Karácsony Gergely főpolgármester és kihívóinak júniusi esélyeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 10. 08:41
2024. május 10. 07:15
×
×
×
×