INFORÁDIÓ
2022. október 7. péntek
Amália

vajda-papír

maszk

vajda attila

egészségipar

A Vajda-Papír Kft. új, nagyteljesítményű maszkgyártó gépe a cég dunaföldvári üzemében 2021. február 17-én. Magyarország önellátóvá vált a vírus ellen védelmet adó maszkokból: a Vajda Papír üzembe állította azokat a modern gépsorokat, amelyekkel napi 1 millió orvosi eszköz minőségű maszk készül. Az Egészségipari Támogatási Program keretein belül megvalósult 1,4 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 1,1 milliárd forinttal járult hozzá.

Az egészségipari beruházások révén az ország önellátása biztosított

Workshopon mutatták be a kormány Egészségipari támogatási programjában részt vevő magyar vállalkozások a támogatás révén létrejött fejlesztéseket - számolt be a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Egészségipari támogatási programban 56 cég több mint 80 egészségipari fejlesztést hajtott végre 80 milliárd forintot meghaladó összegben. A Székesfehérváron rendezett kiállításon ezek a cégek a termékeiket mutatták be.

A Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a workshopon azt vizsgálták, hogy milyen szinergiákra és együttműködésekre van lehetőség az egészségiparban a vállalatok között, amely révén aztán

versenyképesebb terméket tudnak a piacra juttatni, biztosíthatják Magyarország ellátását, akár veszélyhelyzet vagy járványhelyzetek idején is.

Vajda Attila a Vajda-Papír Kft. fejlesztéséről azt mondta: 300 millió orvosi maszk legyártásához elegendő a kapacitás. A beruházási érték másfél milliárd forint volt, ehhez a kormány az program keretén belül egymilliárd forinttal járult hozzá. A maszkokat a belföldi és az exportpiacokon értékesíti a társaság.

Az új beruházások révén az ország önellátása biztosított, jövőben Magyarország nem függhet csak a külföldi szállítóktól - hangsúlyozta Vajda Attila, aki hozzátette, hogy a beruházások nagy része vidéken valósult meg, így a vidék megtartó erejét tovább tudta erősíti.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Vajda Attila
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018