eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Vajda-Papír Kft. új, nagyteljesítményű maszkgyártó gépe a cég dunaföldvári üzemében 2021. február 17-én. Magyarország önellátóvá vált a vírus ellen védelmet adó maszkokból: a Vajda Papír üzembe állította azokat a modern gépsorokat, amelyekkel napi 1 millió orvosi eszköz minőségű maszk készül. Az Egészségipari Támogatási Program keretein belül megvalósult 1,4 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 1,1 milliárd forinttal járult hozzá.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Az egészségipari beruházások révén az ország önellátása biztosított

Workshopon mutatták be a kormány Egészségipari támogatási programjában részt vevő magyar vállalkozások a támogatás révén létrejött fejlesztéseket - számolt be a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Egészségipari támogatási programban 56 cég több mint 80 egészségipari fejlesztést hajtott végre 80 milliárd forintot meghaladó összegben. A Székesfehérváron rendezett kiállításon ezek a cégek a termékeiket mutatták be.

A Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a workshopon azt vizsgálták, hogy milyen szinergiákra és együttműködésekre van lehetőség az egészségiparban a vállalatok között, amely révén aztán

versenyképesebb terméket tudnak a piacra juttatni, biztosíthatják Magyarország ellátását, akár veszélyhelyzet vagy járványhelyzetek idején is.

Vajda Attila a Vajda-Papír Kft. fejlesztéséről azt mondta: 300 millió orvosi maszk legyártásához elegendő a kapacitás. A beruházási érték másfél milliárd forint volt, ehhez a kormány az program keretén belül egymilliárd forinttal járult hozzá. A maszkokat a belföldi és az exportpiacokon értékesíti a társaság.

Az új beruházások révén az ország önellátása biztosított, jövőben Magyarország nem függhet csak a külföldi szállítóktól - hangsúlyozta Vajda Attila, aki hozzátette, hogy a beruházások nagy része vidéken valósult meg, így a vidék megtartó erejét tovább tudta erősíti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×