INFORÁDIÓ
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona

revolut

pénzügy

bankszektor

mnb

digitális

Teljes értékű bankká válik a Revolut Magyarországon

Teljes értékű bankká válik a Revolut Magyarországon

Infostart

A Revolut azon magyarországi ügyfeleinek, akik a Revolut Bank szolgáltatásra váltanak, betétbiztosítást is kínál.

A Revolut globális pénzügyi platform, amely világszerte több mint 16 millió ügyféllel rendelkezik, ma Magyarországon is elkezdte használni európai banki engedélyét – olvasható a társaság közleményében. Ennek eredményeként azon magyarországi ügyfelek betéteinek biztonságát, akik a Revolut Bankra upgrade-elik meglévő szolgáltatásaikat, betétbiztosítási rendszer garantálja. Joe Heneghan, a Revolut Bank vezérigazgatója elmondta, a Revolut Bankra töténő átváltás díjmentes a felhasználók számára.

Több mint 500 ezer ügyfél használja a Revolut szolgáltatásait Magyarországon, a gyorsan növekvő fintech cég bízik abban, hogy a betétszámlák a Revolut széles termék-, és szolgáltatásválasztékával együtt a magyarországi ügyfelek számára magasabb fokú kontrollt, nagyobb értéket és biztonságot nyújtanak, mint a hagyományos bankok szolgáltatásai. Magyarország a világ 14. országa, ahol a társaság elérhetővé tette a Revolut Bank szolgáltatást.

„A Revolut ma a leggyorsabban bővülő fintech vállalat Európában, ami annak köszönhető, hogy tevékenységünk középpontjába az ügyfelet helyezzük – közölte Joe Heneghan, a Revolut Bank vezetője. – Terméktervünk felülmúlhatatlan, nincsenek rejtett díjaink, és folyamatosan új és innovatív pénzügyi termékeket építünk. A Revolut Bank elindítása Magyarországon nagyobb biztonságot és bizalmat fog biztosítani ügyfeleink számára, cégünk számára pedig lehetővé teszi, hogy a közeljövőben számos új terméket és szolgáltatást indítsunk.”

A Portfolio kiemeli, hogy a mostani bejelentés két fontos változást hoz:

  • Eltűnik egy nagyon fontos ellenérv a Revolut-számla használatával kapcsolatban, jelesül, hogy eddig hagyományos betétbiztosítási rendszernek nem volt része a revolutos számlákon tárolt összeg, mostantól azonban az uniós szinten is elvárt összegig biztosítottak lesznek a betétek azoknak, akik a Revolut Bankra váltanak. Ez sok eddig kételkedőt meggyőzhet arról, hogy érdemes és már biztonságos is revolutos számlán tartania a pénzét.
  • A fintech új, hagyományos banki területeken hódíthat szolgáltatásokkal, első körben ez hitelkártya-hiteleket és személyi hiteleket jelenthet, de fokozatosan léphetnek be a többi más banki területre is. Tekintve, hogy 500 ezer fős potenciális ügyfélbázisról van szó, a Revolut komoly versenytársként jelenhet meg bármelyik területen. Turzó Ádám, a Portfolio elemzője szerint a magyar bankoknak így egy innovatív, közkedvelt alkalmazással és ügyfélélménnyel kell versenyezniük.

Reagált az MNB

A Magyar Nemzeti Bank azt közölte, hogy a Revolut Bank az eddigi információk szerint a litván nemzeti bank felügyelete alá tartozó határon átnyúló intézményként, s nem önálló leánybankként indul el Magyarországon. A hazai ügyfelek így betétbiztosítási, fogyasztói vagy elszámolási jogvitájukat nem itthon, hanem Litvániában (várhatóan litván, illetve angol, s nem magyar nyelven) intézhetik. Az MNB a magyar ügyfelek érdekében szorgalmazza, hogy a Revolut hazai leánybankként végezze tevékenységét.

Az MNB-t „fogadó országbeli” felügyeletként csak korlátozott fogyasztóvédelmi jogosítványok illetik meg: az ügyfelek érdekét, a közjót sértő ügyben elsődlegesen az anyaországbeli (litván) felügyeletnél kezdeményezhet lépést.

Az MNB közölte: mindekor támogatja a verseny erősödését a hazai pénzügyi piacokon, hiszen az innovációkra, fejlesztésekre, hatékonyabb működésre és akár költségcsökkentésre sarkallja a piaci szereplőket, egyúttal magasabb minőségű, egyszerűbb és gyorsabb szolgáltatást kínál az ügyfelek számára. E kedvező folyamatok ugyanakkor – különösen jelentős létszámú magyarországi ügyfélkör megléte esetén – nem lehetnek ellentétesek a hazai ügyfelek érdekeivel, amely minden körülmények közt az elsődlegesnek számít. Az MNB hazai pénzügyi felügyeleti hatóságként ezért üdvözlendőbbnek tartaná, ha a Revolut Bank magyarországi székhellyel, tőkeerővel, s a hazai jegybank felügyelete alá tartozó leánybankként végezné tevékenységét itthon - tette hozzá a jegybank.

Nyitókép: Unsplash.com

Kapcsolódó hang

Turzó Ádám, a Portfolio elemzője
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018