eur:
395.34
usd:
366.72
bux:
65166.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszeripari vállalat expedíciós épületének részlete a vállalat emblémájával, a főváros X. kerületében, a Gyömrői úton. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faluldi Imre

Brüsszeli igen a Richter új készítményének forgalmazására

A Ryeqo nevű készítmény egy, az aktív korú nők negyedét érintő elváltozásra kínál megoldást.

A Richter Gedeon Nyrt. közleményben tájékoztatott, hogy az Európai Bizottság elfogadta a Ryeqo, egy új, a méhmióma középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők kezelésére szolgáló, szájon át szedhető készítmény törzskönyvezési kérelmét. Ez a döntés az Európai Gyógyszerügynökség („EMA”) Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága („CHMP”) által 2021. május 21-én kiadott pozitív vélemény elfogadását követően született meg és az Európai Unió valamennyi tagállamára érvényes.

„Örömünkre szolgál, hogy egy új, nem invazív kezelési lehetőséget nyújthatunk a méhmióma életminőséget rontó tüneteitől szenvedő nők számára – mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke. – A Richter arra törekszik, hogy kiaknázza a Ryeqo által kínált további terápiás lehetőségeit. Emellett továbbra is elkötelezett marad nőgyógyászati portfoliójának bővítése mellett annak érdekében, hogy javuljon a nők életminősége.”

A Ryeqo készítmény a méhmióma középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők indikációjában használható engedélyezett gyógyszer. A gyógyszer relugolix tartalma csökkenti a petefészkek által termelt ösztrogén (és egyéb hormonok) mennyiségét, az estradiol (egyfajta ösztrogén) csökkentheti a csontritkulás veszélyét, míg a norethisterone acetate (egyfajta progestin) akkor szükséges, ha méhhel rendelkező nők ösztrogént szednek.

A budapesti székhelyű Richter az egyik legnagyobb közép-kelet-európai gyógyszeripari vállalat, amely Nyugat-Európában, Kínában, valamint Latin-Amerikában is közvetlen piaci jelenlétet épített ki.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×