INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

mnb

kölcsön

fogyasztóbarát

Az MNB felfüggesztette egy bank fogyasztóbarát személyi kölcsön minősítését

Infostart / MTI

A felfüggesztés visszavonására akkor van mód, ha a Magyar Cetelem - megadott határidőn belül - teljeskörűen biztosítja az online hiteligénylési folyamat lehetőségét az ügyfeleknek.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felfüggesztette a Magyar Cetelem Bank Zrt. személyi kölcsönének fogyasztóbarát minősítését, a bank ugyanis megsértette a Minősített fogyasztóbarát személyi hitel pályázati kiírás vonatkozó pontjait azzal, hogy július 1-jétől nem biztosította a teljeskörű online hitelfelvétel lehetőségét - jelentette be a felügyeletet ellátó jegybank.

Az MNB vezetői levélben értesítette a Magyar Cetelem Bank Zrt.-t (Magyar Cetelem) a fogyasztóbarát személyi kölcsönére vonatkozó minősítésének felfüggesztéséről. A hitelintézet ugyanis nem felelt meg a pályázati kiírásban szereplő - a minősítés elnyerésekor számára is ismert -, a személyi kölcsönök online igényelhetőségére vonatkozó előírásának.

A fogyasztóbarát személyi kölcsön minősítés elnyeréséhez a pályázó pénzügyi intézményeknek a velük már szerződéses kapcsolatban álló adósok számára az idén április 1-jétől, minden más ügyfél - vagyis a bankkal korábban nem szerződött új hiteligénylők - számára pedig július 1-jétől lehetővé kell tenni a teljeskörű online hitelfelvétel lehetőségét.

Az online hitelfelvétel folyósítási díja ugyanis ingyenes és a kölcsönt a hitel befogadását követő 2 munkanapon belül folyósítani kell.

A felfüggesztés visszavonására akkor van mód, ha a Magyar Cetelem - megadott határidőn belül - teljeskörűen biztosítja az online hiteligénylési folyamat lehetőségét az ügyfeleknek.

A Magyar Cetelem 2020. december 31-én kapta meg személyi kölcsönére a fogyasztóbarát minősítést az MNB-től. A hitelintézet ennek ellenére április 1-jétől nem tette elérhetővé meglévő ügyfeleinek az online hitelügyintézés lehetőségét, továbbá az ezt követő július 1-jei dátumot sem tudta tartani.

A fogyasztóbarát személyi kölcsönöket itthon így jelenleg 6 kereskedelmi bank, illetve banki fióktelep forgalmazza. Az idei év első hónapjaiban az összes újonnan felvett személyi kölcsön több mint 20 százalékát már a fogyasztóbarát termékek adták - összegezte az MNB.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018