INFORÁDIÓ
2023. február 3. péntek
Balázs

erzsébet-utalvány

nemzeti utalvány

cafeteria

Az Erzsébet-utalvány után hagyott űrre éhes egy utalványos cég

Az Erzsébet-utalvány után hagyott űrre éhes egy utalványos cég

Infostart

Nagyban zajlik a Nemzeti Utalvány beváltóhelyi hálózat kiépítése és immár ezer fölötti azoknak a szerződött pontoknak a száma, amelyek elfogadóhelyek lesznek.

Az szja-törvény 2019 január 1-i módosítása jelentősen szűkítette a cafeteria-rendszerben adható juttatások körét. A döntés nyomán a széles körben elterjedt Erzsébet-utalványcsaládot kivezették a piacról. A legnépszerűbb cafeteria-elemek közül egyedüliként a Széchenyi pihenőkártya (Szép-kártya) tarthatta meg kedvezményes adózását.

Nemrég azonban megérkezett a Magyar Utalvány Zrt. által kibocsátott papíralapú Nemzeti Utalvány, amelyet mindössze 35,99 százalékos adó terhel – írja a Napi.hu.

A juttatás készpénzre nem váltható utalvány formájában fizethető ki a munkavállalóknak, illetve közvetlen hozzátartozóiknak, évente egyszer a minimálbér 10 százalékáig – vagyis személyenként 16 100 forintig.

Már ma ezer fölötti azoknak a szerződött pontoknak a száma, amelyek a későbbiekben Nemzeti Utalvány elfogadóhelyek lesznek – osztotta meg a lappal Ferenczi Róbert, a Magyar Utalvány Zrt. vezérigazgatója. A partnerek egy része a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetséggel (MNKSZ) kötött kedvezményes megállapodás keretében épít majd ki elfogadóhelyet (a szervezet tagvállalatai közé tartoznak egyebek közt a CBA, a Príma és a Reál élelmiszerláncok, valamint a Norbi Update és a Lipóti Pékség hálózata), a többi más típusú kereskedelmi egység. Jelentős lehet a járványhelyzet miatt nehezebb időket élő non-food kereskedelmi szereplők – például drogériahálózat, műszaki cikk, ruházati és cipőkereskedők, klasszikus ajándék típusú üzletek – részvétele.

A Magyar Utalvány Zrt. számára a magyar vállalkozások a legfontosabbak, ezért első körben velük kezdték meg az együttműködést, de megkerülhetetlenek a nemzetközi üzletláncok is, ahol a költések jó része történik, így velük is tárgyalásokat folytatnak, illetve igyekeznek megállapodásokat kötni.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018