INFORÁDIÓ
2023. február 2. csütörtök
Aida, Karolina

huawei

itm

solymár károly balázs

digitális

5g

Önvezető, automatizált targonca a Huawei Technologies Hungary Európai Ellátó Központjának üzemében Pátyon 2021. január 14-én. A Huawei Technologies Hungary felavatta pátyi telephelyén Magyarország első ipari 5G magánhálózatát.

Ipari 5G magánhálózatot indított el itthon a Huawei

Infostart / MTI

Solymár Károly Balázs szerint a magyarországi 5G technológia felhasználásának mérföldköve az átadás. Önvezető robottargoncák pakolnak az üzemben.

A Huawei Technologies Európai Ellátó Központjának pátyi telephelyén elindult Magyarország első, valós termelési környezetben működő ipari 5G magánhálózata, amely a vállalat gyártási-logisztikai folyamatait segíti. A rendszert Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára mutatta be.

Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár elmondta, hogy a kormány örömmel és nagy érdeklődéssel figyeli az 5G technológiára épülő megoldások fejlődését. Hozzátette, hogy a magyarországi 5G technológia felhasználásának mérföldköve a mostani átadás, ahol ipari, logisztikai célokat szolgál ki a szélessávú adatkapcsolaton alapuló fejlesztés.

Kiemelte: kormány elkötelezett abban, hogy az 5G fejlesztések jelentős része Európán belül Magyarországon valósuljon meg, ezért hozta létre a győri Széchenyi István Egyetemen a Digitális Fejlesztési Központot, és ezért dolgozik partnerségben több egyetemmel, így a fejlesztések mellett megfelelő erőforrások is biztosítva lesznek.

A jövő a gyors és hatékony adatátvitellel, a digitalizációs technológiák felhasználásával valósulhat csak meg és ebben a kormány partnere minden olyan innovatív nagyvállalatnak, amely fejlesztést és beruházást hoz Magyarországra- mutatott rá Solymár Károly Balázs. Hozzátette:

támogatják a kkv-kat is az 5G technológia mielőbbi alkalmazásában.

Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója elmondta: a vállalat világszerte úttörő szerepet játszik abban, hogy a következő generációs mobilhálózati technológia minél előbb elterjedhessen, és előnyeit a végfelhasználók és az üzleti élet szereplői is kihasználhassák. Hozzátette, nagy öröm számukra, hogy a Huawei eszközeinek felhasználásával hozták létre az ultramodern rendszert, amelyeknek számos eleme épp itt Magyarországon, a pátyi üzemben készült.

Páty, 2021. január 14.
Caj Ling-jü (Colin Cai), a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója egy önvezető, automatizált targonca mellett a Huawei Technologies Hungary Európai Ellátó Központjának üzemében Pátyon 2021. január 14-én. A Huawei Technologies Hungary felavatta pátyi telephelyén Magyarország első ipari 5G magánhálózatát.
MTI/Mónus Márton
Caj Ling-jü (Colin Cai), a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója egy önvezető, automatizált targonca mellett a Huawei Technologies Hungary Európai Ellátó Központjának üzemében Pátyon 2021. január 14-én. A Huawei Technologies Hungary felavatta pátyi telephelyén Magyarország első ipari 5G magánhálózatát. MTI/Mónus Márton

A Huawei Technologies Hungary közleménye szerint a pátyi létesítményben több ütemben megvalósuló, Ipar 4.0 alkalmazásokat támogató megoldással

hatékonyabbak, biztonságosabbak és költséghatékonyabbak lesznek a termelési, raktározási és anyagmozgatási folyamatok.

A telephelyen már most az 5G-alapú logisztikai rendszerbe kapcsolt önvezető targoncák üzemelnek, amelyek emberi beavatkozás nélkül végzik a raktári műveleteket. A közeljövőben számos új technológiai megoldással bővül a rendszer. A tervek szerint még 2021-ben kiterjesztett valósággal támogatott dinamikus gyártási folyamatokat, intelligens karbantartási és logisztikai optimalizálási alkalmazásokat vezetnek be.

A Huawei Technologies Európai Ellátó Központja, amely a vállalat második legnagyobb ilyen létesítménye a világon, 2009-ben nyílt meg, több mint 50 országot látnak el Magyarországról a vállalat termékeivel.

A Huawei 2020 októberében új K+F központot nyitott Budapesten, amely a mesterséges intelligencia, a képfeldolgozás, a streaming szolgáltatás és a rendkívül nagyméretű elosztórendszerek területére összpontosít.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018