eur:
394.92
usd:
363.11
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Demon Slayer – forrás: newsweek.com
Nyitókép: Demon Slayer – forrás: newsweek.com

Hihetetlen, hogy szárnyal a véres japán anime

A Demon Slayer sikere több céget is magával ragad, például a Sony részvényei is kilőttek a film rekordbevételt hozó kezdésének következtében.

Hatalmas rekordokat dönt a japán mozikban a Demon Slayer című anime sorozatból készült film, amely azonban nem csak a mozik bevételeit húzza fel. A társforgalmazó Sony is igen sokat keres, de a japán gazdaság több más ágazatából is kerülnek ki nyertesek – írja az origo.hu.

Október 16-án debütált a japán mozikban a Demon Slayer című anime sorozatból készül mozifilm, amely elképesztő két hetet produkált eddig a szigetországban: tíz nap alatt 100 millió dollárnak megfelelő bevételt hozott, ez rekord Japánban.

A filmet egyébként 403 moziban (köztük 38 IMAX moziban) mutatták be, az Egyesült Államokban és Kanadában azonban majd csak 2021-ben kerül mozikba (a Funimations Films forgalmazásában), vagyis a következő hónapok még tovább erősíthetik a film sikerét.

A Demon Slayer sikere azonban nem csak a mozik bevételeit húzza föl. A filmet társforgalmazó Sony a Demon Slyar sikere miatt megemelte éves profitvárakozását, és a vállalat videojáték szegmense is igen erősen teljesíthet a következő időszakban.

A vállalat közlése szerint

a július-szeptember közti időszakban 317,76 milliárd jenes (3 milliárd dollár) profitot értek el, ami 13,9 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest

– írja a Reuters.

A Sony jelezte, 700 milliárd jenes éves nyereségre számítanak erre az évre, szemben a korábban várt 620 milliárddal. Az elemzői konszenzus egyébként 672,33 milliárd jen.

A Kura Sushi nevű étteremlánc, amely 460 éttermet üzemeltet Japánban, 14 százalékot erősödött a tőzsdén ebben a hónapban, és olyan magasságban forog, amelyre 2018 óta nem volt példa. Mindezt úgy, hogy a benchmark Topix részvényindex ugyanebben az időszakban 0,4 százalékos gyengült.

A Kura Sushi sikere annak tudható be, hogy összekapcsolt egy kampányt az anime bemutatásával.

Hasonló cipőben jár a Dydo Group Holdings nevű italgyártó is, amely a karakterek képeit helyezte el a dobozos kávéin, az eladások csaknem ötven százalékkal emelkedtek az egy évvel ezelőtti hasonló időszakoz képest, miután a cég több mint 50 millió Demon Slayeres kávét adott el. A Dydo részvénye kedden 4 százalékot emelkedett, ami a legnagyobb erősödés május óta.

Nem csak a sushi és a kávé eladásait húzta azonban föl a Demon Slayer. A sorozat és a film karaktereiből készült figurákat forgalmazó SK Japan részvénye közel megduplázódott, mióta a filmet bemutatták, de a szintén karakter játékokban érdekelt Kotobukiya papírja is szárnyal a tőzsdén.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×