eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Eurómilliárdos nagyságrendű kártérítési összeget fizetett már ki a Lufthansa

Javában zajlik a légiközlekedési cégeknél a kártérítési ügyek elbírálása, a német légitársaság sem kivétel - a cég beszámolójában csak úgy röpködnek a hatalmas összegek.

A törölt járatok után a Lufthansa óránként 1800 visszafizetést intézett átlagosan az elmúlt hét napban, összesen pedig a kártalanított ügyfelek száma megközelíti a 6,3 milliót. Ezen a héten a társaság bejelentése szerint 2,7 milliárd eurót fizettek vissza, vagyis közel egybillió forintnak megfelelő összeget – írta a Travelo a nitravel.com alapján.

A német légitársaság tájékoztatása szerint a június végétől kezdődő időszak ügyeinek jelentős részét feldolgozták, és már csak a bonyolultabb esetek elbírálása van hátra. A visszatérítésre váró ügyek száma egymillió alá esett vissza.

A koronavírus-járvány ismételt fellángolása kapcsán közölték: továbbra is rugalmas módosítási feltételeket biztosítanak az ügyfelek számára, és az összes foglalás a Lufthansa a SWISS, az Austrian Airlines és a Brussels Airlines járatain továbbra is korlátlan számban átfoglalható szükség esetén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×