eur:
392.49
usd:
365.87
bux:
66795.47
2024. április 25. csütörtök Márk
Érdeklődők a budapesti Hungexpón rendezett AutoMobil és Tuning Show-n 2019. március 22-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Töretlen a magyarok autóvásárlási kedve

A hazai vásárlók a koronavírus okozta változások ellenére sem mondtak le arról, hogy autót vegyenek a közeljövőben - ismertette az InfoRádióban egy kutatás eredményeit Horváth Zsolt, a Vezess.hu főszerkesztője.

A válaszadók 46 százaléka tervez maximum két éven belül autót vásárolni, és bár a többségük természetesen használtautóban gondolkodik, 33 százalék azonban új autót tervez venni - ismertette az InfoRádióban Horváth Zsolt, a Vezess.hu főszerkesztője a portál által készített felmérés eredményeit. A reprezentatív online kutatást június közepén 2200 fő töltötte ki. Az újautó-vásárlást tervezőkön belül 28 százalék fél éven belül, és további 12 százalék egy éven belül szeretné lebonyolítani a tranzakciót.

"Markáns vásárlóerő jelenik imeg"

- tette hozzá Horváth Zsolt.

A kutatásban arra is kíváncsiak voltak, hogy akad-e, aki a koronavírus-járvány miatt halasztotta el a tervezett vásárlását. Az előzetesen vártnál azonban kevésbé vette el a kedvét a beszerzéstől a válaszadóknak a járvány.

"A válaszadók 75 százalékát nem befolyásolta döntésében a járvány, sőt hat százalék épp a pandémia miatt hozta előre a vásárlását"

- mondta Horváth Zsolt.

Hozzátette: akik halasztottak, azok közül mindössze 5 százalék mondta, hogy évekkel, 12 százalék pedig hónapokkal tolná el a vásárlással kapcsolatos döntését, vagy magát a vásárlást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×