eur:
395.07
usd:
365.52
bux:
65379.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A nyitvatartó zöldségboltban friss árukat kínálnak, vállalnak házhoz szállítást is. A Fővám téri Központi Vásárcsarnok - közismert nevén a Nagycsarnok - üzleteinek jelentős része a koronavírus járványveszély miatt zárva tart. Vevők a korlátozott időszakban is csak elvétve láthatók az óriási csarnok terében.  MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Nagy Zoltán

Fontos változás jön a zöldségeknél hamarosan

Megjelent a szakminiszteri rendelet, amely július közepén lép életbe.

Július 15-étől a nem előrecsomagolt, úgynevezett lédig gyümölcsöknél és zöldségeknél kötelező lesz feltüntetni a boltokban, milyen országból származnak. Az erről szól miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Az új szabályozás az Európai Bizottság 2011-ben kelt rendeletéhez igazodik. Ugyanakkor kiegészül azzal, hogy ha a származási ország Magyarország, akkor ezt egy legalább 3x5 centiméteres magyar zászlóval is jelezni kell majd. Ez alól a termelői piacok kivételt jelentenek, ott nincs szükség külön jelölésre.

A rendelet a nem előre csomagolt sertéshúsnál már 2019 óta kötelező eredetmegjelölést kiterjeszteti a baromfira, a kecskére és a birkára is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×