eur:
392.41
usd:
365.54
bux:
66758.21
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Elképesztő számokat produkált a Balaton

Felülmúlta a várakozásokat a Balaton elmúlt három hétvégéjének vendégforgalma.

A kellemetlen időjárás pünkösdkor se vette el az északi parti vendéglátók és vendégek kedvét. Eddig elmaradt a látogatottság a múlt évitől, de bizakodóak a déli partiak is, miközben az élénkülésre a járvány miatt hazatért szakemberek is várnak, akiket már csábítanak vissza a külföldi vendéglátóhelyekre - írja a Hírbalaton a Magyar Nemzet cikke alapján.

A legoptimistább előrejelzések szerint a balatoni vendéglők, bisztrók, büfék forgalma elérheti a múlt évit - vélekedett a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) Veszprém megyei elnöke. Vágó Péter szerint ugyanakkor azzal is számolni kell, hogy a koronavírus-járvány miatt kieső külföldi vendégforgalmat a hazaiak nem tudják pótolni. A járvány miatt sok vendéglátós tért vissza a külföldi üdülőparadicsomokból, ám közülük nem kevesen máris kifelé kacsingatnak.

Arra a kérdésre, hogy itthon ki áll majd helyettük csatasorba, a szakember azt válaszolta: biztosan nem azok, akik a vírusjárvány miatt az utcára kerültek vagy jobb híján közfoglalkoztatottak lettek, mert nem lenne idő átképezni őket, erre most nem alkalmas az idő, akárkit nem lehet beosztani felszolgálói, pultosi vagy konyhai munkára. A Kisosz-elnök szerint

nincs és nem is lesz bedeszkázott ablakú vendéglő a Balatonon, sőt vannak olyanok is, akik visszavették az üzletüket vagy újat nyitottak.

A dél-balatoni vendéglátóhelyek többségében már megvan a személyzet gerince, azt viszont még nem tudni, lesz-e elég szakember a július-augusztusi csúcsszezonban. Makkos Péter fonyódi vendéglős, a Somogy megyei Kisosz balatoni munkatársa elmondta, hogy a strandbüfék, -bisztrók kivételével pünkösdkor már csaknem minden vendéglátóegység kinyitott Fonyódon. Gondban most azok vannak, akik a távolságtartás betartatása miatt a vendégteret vagy a teraszt nem tudják bővíteni. Becslése szerint a múlt év hasonló időszakához képest 30-40 százalékos lehet eddig a vendéglátóhelyek forgalomkiesése.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×