eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Aranyrúd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján a jegybank székházában 2018. október 16-án. Az MNB tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, a döntéssel 2018 októberében a jegybank nemesfém állománya a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

MNB: meglódult a költségvetés finanszírozása

Áprilisban 860 milliárd forinttal nőtt a költségvetés által kibocsátott értékpapírok állománya a márciusi mindössze 82 milliárd forintos emelkedés után. Az áprilisi növekedés az első négyhavi, 892 milliárd forintos emelkedés 96 százaléka - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) értékpapír-statisztikai adataiból.

Áprilisban a devizában kibocsátott kormányzati értékpapírok piacán két új, euróban denominált devizakötvény kibocsátás volt, 713 milliárd forint értékben. Az egy évnél rövidebb lejáratú állampapírok állománya - a kibocsátási tranzakciók egy éve tartó csökkentésének folytatásaként - áprilisban is 293 milliárd forinttal csökkent, a hosszabb lejáratúaké 473 milliárd forinttal nőtt. Az árváltozás 6 milliárd forinttal növelte, a devizaárfolyamok változása 58 milliárd forinttal csökkentette az állományt.

Áprilisban a külföldiek 529 milliárd forinttal, a pénzügyi vállalatok 450 milliárd forinttal növelték a portfoliójukban lévő magyar állampapírok állományát, ezzel szemben a háztartások és a háztartásokat segítő nonprofit intézmények együttes állománya 125 milliárd forinttal csökkent a márciusi 28 milliárd forint esés után. A háztartások és a segítő nonprofit intézmények állampapír portfoliója ezzel együtt is 197 milliárd forinttal meghaladja a múlt év végi állományt április végén, és a költségvetés értékpapír adósságából 26,8 százalékos arányban részesedik.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×