eur:
392.37
usd:
366.01
bux:
66803.48
2024. április 26. péntek Ervin
Kémények az esztergomi Suzuki-gyárban 2020. március 18-án. A Magyar Suzuki Zrt. vezetése 2020. március 23-tól április 3-ig leállítja az esztergomi gyártást. A tervezett leállás 3200 dolgozót érint.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Megerősítette a cég: mégis szerdán kezd a Suzuki-gyár

A cég szerint teljes mértékben felkészültek az újraindulásra. A szakszervezet szerint több autóipari vállalatnál halasztják a tervezett újraindulást az ellátási lánc akadozása miatt.

Az eredeti tervnek megfelelően április 29-én újraindul egyműszakos munkarendben az esztergomi üzem - közölte a Portfolio megkeresésére a Magyar Suzuki Zrt., határozottan cáfolva a Népszava halasztásról szóló értesülését. A lap László Zoltánra, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökére hivatkozva írta, hogy a középvezetők számára szerdán lesz egy tájékoztató, illetve képzés, csütörtökön pedig sorokat töltenek fel, a termelés csak május 4-én indulhat ismét újra – a korábbi terveknek megfelelően csupán egy műszakban.

A Portfoliónak adott nyilatkozat szerint a Suzuki-gyár és valamennyi beszállítója is teljes mértékben felkészült az újraindulásra.

Napi 400 autót gyártanak majd a Vitarából és az SX4 S-CROSS-ból.

Utóbbiból az európai uniós piac számára hibrid hajtású változatok készülnek.

A cég felhívta a figyelmet arra is, hogy a vállalat külföldi piacain folyamatosan terveznek, vagy már be is vezettek bizonyos fokú enyhítő rendelkezéseket, melyek alapján a márkakereskedések fokozatos újranyitására is számítanak. Figyelik a piaci igényeket, a gyártási tervet ennek megfelelően alakítják majd – tették hozzá.

László Zoltán a Népszavának egyébként arról beszélt, hogy a többi nagy autógyár is küszködik az újraindulással, sorra módosítják a nyitási forgatókönyveket, és ugyanez igaz a kisebb üzemekre is. Az egyik nagy autógyárban ráadásul tavaly decemberhez képest 50 százalékkal vissza is vették a tervezett gyártási számokat, „ami órási” – fogalmazott László Zoltán.

A csúszást sok helyütt az ellátási lánc akadozása okozza, ami miatt nincs elég alapanyag vagy alkatrész. Az egyik üzemben pedig azért nem tudott a napokban elindulni a munka, mert a „kényszerszünetben” lecserélték a gyártósorokat, az új gépsorokhoz szükséges vezérlőpanel azonban nem érkezett meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×