eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Egészségügyi védőmaszkokat készítenek a fogvatartottak a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Debrecenben 2020. március 26-án. Az operatív törzs feladatmeghatározása alapján napi 24 órában gyártják a védőmaszkokat. A Törökországból érkezett nyolc tonnányi alapanyag 6.6 millió szájmaszk előállításához lesz elegendő. A gyártási kapacitás jelenleg napi 33 ezer darab.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Varga Mihály elmondta, hány milliárdot költöttek eddig a védekezésre

Mostanáig 245 milliárd forintot költött a kormány a költségvetésből a járvány elleni védekezése - mondta a közösségi oldalára pénteken feltöltött videójában a pénzügyminiszter.

Varga Mihály közölte, hogy a gazdaságvédelmi intézkedések csaknem 90 milliárd forintot hagytak a magyar gazdaságban, járványügyi eszközbeszerzésekre pedig 157 milliárd forint jutott.

A pénzügyi akciócsoport azon dolgozik, hogy a vírus által előidézett helyzethez igazítsa a költségvetést, és folyamatosan rendelkezésre álljon a szükséges fedezet. A kormány hétről hétre hoz új döntéseket, hogy az eddig elért eredményeket aktív gazdaságpolitikával védje, így hamarosan további gazdaságvédelmi intézkedések következnek - jelentette be a pénzügyminiszter.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×