INFORÁDIÓ
2022. december 6. kedd
Miklós

erste bank

jelasity radován

profit

Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója beszédet mond a Debreceni Egyetem és a pénzintézet közös finanszírozásában kialakított pénzügyi labor átadásán az egyetem gazdaságtudományi karán 2018. október 15-én. A pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó labor az országos Fintelligence Pénzügyi Edukációs Hálózat legújabb tagja.

Emelkedett az Erste Bank profitja

Infostart / MTI

Tavaly 2,7 százalékkal 60,174 milliárd forintra nőtt az Erste Bank adózott eredménye, javult a pénzintézet eredményessége, és a hitelkihelyezések is jelentős mértékben gyarapodtak - mondta Jelasity Radován elnök-vezérigazgató.

A rendezvényen ismertették a nemzetközi könyvviteli szabályok szerint (IFRS) készített beszámoló adatait, amely szerint a 7,3 százalékkal bővülő működési bevétel majdnem elérte a 149 milliárd forintot.

A 2019-es működési kiadás 70,5 milliárd forint, ami csekélyebb mértékű, 4,1 százalékos emelkedés.

A működési bevétel 10,4 százalékkal nőtt 2018-hoz képest, míg a költség/bevétel arány 48,8 százalékról 47,4 százalékra mérséklődött egy év alatt.

A magyarországi Erste-csoport tavaly év végén több mint 3 ezer milliárd forint lakossági vagyont (befektetést és betétet) kezelt, vagyis 17 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018