INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

költségvetés

mnb

matolcsy györgy

versenyképesség

költségvetési tanács

2020

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a monetáris tanács döntéséről tartott sajtótájékoztatón a jegybank székházában 2019. március 26-án.

Kiigazítást sürget a Költségvetési Tanács 2020-ban

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Újabb versenyképességet javító intézkedéseket sürget az EU átlagnál magasabb gazdasági növekedési ütem középtávú fenntarthatósága érdekében a Költségvetési Tanács.

A növekedés extenzív tartalékai kimerültek, ezért indokolt meghozni azokat a termelékenységet, gazdasági hatékonyságot javító intézkedéseket, amelyek révén nemcsak 2020-ban, hanem középtávon is fenntartható az Európai Unió átlagát meghaladó gazdasági növekedés - idézte a Költségvetési Tanács idei első ülését követően kiadott (KT) közleményét az MTI.

A tanács résztvevői -, Kovács Árpád elnök, Domokos László az ÁSZ elnöke és Matolcsy György, az MNB elnöke -, egyetértettek abban, hogy br a 2020-as évre biztosítottak az államháztartás működésének pénzügyi feltételei biztosítottak, és idén nem lesz gond az EU átlag feletti gazdasági növekedéssel sem.

A tanács szerint a GDP-arányos államadósság csökkenését nemcsak a gazdasági növekedés prognosztizált magas mértéke alapozza meg, hanem - a tartalékok figyelembevételével - az államháztartás kiadási és bevételi oldalának egyensúlya is. A gazdaság szempontjából kedvező a költségvetési kiadásoknak a - növekedést nem szűkítő területeken történő - visszafogására, valamint a bevételek növelésére irányuló szándék.

A Költségvetési Tanács ugyancsak megtárgyalta és elfogadta a 2020. évi feladattervét, s benne a tervezett kutatások irányultságát, főbb területeit is.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018