eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Franky Zapata francia jet-ski bajnok, mielőtt sugárhajtású légdeszkájával (flyboard) gyakorlórepülést végez a Calais közelében fekvő Saint Inglevert repülőtéren 2019. július 24-én. A 40 éves férfi július 25-én az általa kifejlesztett légdeszkán akar átrepülni a La Manche csatorna felett. A kísérletre pontosan 110 évvel azután kerül sor, hogy Louis Blériot az emberiség történetében először átrepült a csatorna felett. Az út akkor 31 percig tartott. Zapata úgy számol, hogy ha Calais mellől, Sangatte-ből elindul, és félúton megtankol, akkor 140 km/h-s sebességgel 20 perc alatt átér az angliai St Margaret’s Bay-be.
Nyitókép: MTI/AP/Michel Spingler

Tízéves cégvezér is előad a Brain Baron

Jövőre már hatodik alkalommal rendezik meg a Brain Bar fesztivált Budapesten, a kétnapos esemény a jövőt érintő legfontosabb kérdésekre keres válaszokat világhírű vendégek részvételével.

Tudnánk-e internet nélkül élni? Indokolatlan-e a pánik a globális felmelegedés kapcsán? A fiatalok mentik meg a bolygót? A szervezők közleménye szerint többek között ezeket, az emberiség jövőjét formáló fontos kérdéseket vitatják meg a rendezvény résztvevői.

Az esemény vendége lesz többek között a különc francia feltaláló, Franky Zapata, aki légdeszkájával átrepülte a La Manche csatornát, a tízéves Ryan Hickman cégalapító-vezérigazgató, akinek célja a bolygó megmentése, valaminz Tim Maughan jövőkutató, aki elképzelte, milyen lenne a világ internet nélkül.

A 2020-as Brain Barra érkezik Bjorn Lomborg dán közgazdász is, a Szkeptikus környezetvédő című, nagy visszhangot kiváltó könyv szerzője.

Mellettük előad majd még Andrea Jones-Rooy artista, stand-up-os és adattudomány-tanár, David Eberhard hatgyerekes pszichiáter, Lital Shemesh izraeli újságíró, Ziya Tong, a Discovery Channel műsorvezetője, valamint Radha Mistry futurista dizájner.

A Brain Bar fesztiválon 2019-ben több mint 15 ezren vettek részt, az élő közvetítést pedig világszerte több mint 45 ezren követték - olvasható az eseményt beharangozó közleményben.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×