INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

flesch tamás

szálloda

turizmus

ünnepek

karácsony

Ki lehetne tenni a karácsonyi megtelt táblát

Ki lehetne tenni a karácsonyi "megtelt" táblát

Magyarország szállodáira ki lehetne tenni a karácsonyi megtelt táblát, ám aki szeretne, még találhat magának szobát – mondta el az InfoRádiónak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Hosszú évek óta ez egy kiváló időszak mind a budapesti, mind pedig a vidéki szállodák számára, miközben 8-10 évvel ezelőtt még voltak olyan szálláshelyek, amelyek be is zártak az ünnepek idejére, a fővárosban pedig csak görög és orosz vendégek pihentek csoportos utazás formájában – fogalmazott Flrsch Tamás az InfoRádiónak nyilatkozva. Ellenben napjainkban teljes teltház van az egész országban, hiszen a belföldi és külföldi vendégek egyaránt nagyon komoly forgalmat produkálnak, miután

egyre többen választják azt, hogy inkább egy szállodában töltik a karácsonyt.

Míg Budapesten jellemzően közel három napot töltenek az emberek vendéglátóhelyeken, addig a vidéki szállodákban ez nagyban függ attól, hogy az ünnepek hogyan alakulnak. Idén például egy egyedi, hatnapos időszakról lehet beszélni, így gyaníthatóan a többség legalább 4-5 napra foglal, de biztosan lesznek olyanok is, akik ezt kitolják újévig. Vagyis a vidék esetében alapvetően hosszabb a tartózkodási idő, tette hozzá A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, aki úgy véli, ilyenkor a falusi turizmus is működhet.

Flesch Tamás meglátása szerint, ebben az időszakban

mindenki szeretné megtalálni azt a karácsonyi hangulatot, amit egyébként otthon is megteremt magának,

emiatt fontos, hogy a szállodák szépen díszítettek legyenek, hogy ünnepi ételek kerüljenek az asztalokra, és hogy netán még a gyerekek számára is készüljneke programok. Mindemellett persze a wellness és egyéb szolgáltatások sem elhanyagolhatóak, fogalmazott a szakember. Azok a desztinációk járnak egyébként jól, ahol a környéken is lehet programokat találni, mert az mindig egy pozitív dolog, ha a vendég ki tud szabadulni a szállodából, akár aktív, akár kulturális tevékenység nyomán, vagy bármilyen szórakoztató program keretében.

Flesch Tamás végezetül megjegyezte, ha 90 százalék fölött van a foglaltság, arra már az mondható, hogy teltház. Az elnök pedig úgy gondolja, jelenleg szinte az egész országra ki lehet ezt a feliratú táblát tenni, ugyanakkor mindenkit arra biztat, hogy aki utazni szeretne, próbálkozzon bátran, mert bár lehetséges, hogy nem is pont a kinézett szállodában, esetleg városban, de biztosan akad még szabad szoba.

Nyitókép: Pexels.com

Kapcsolódó hang

191206 BEL1 1315 Karácsonyi szállások - 1 - szállodaszöv - Flesch int DAL
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018