eur:
393.5
usd:
368.15
bux:
66491.82
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Ki lehetne tenni a karácsonyi "megtelt" táblát

Magyarország szállodáira ki lehetne tenni a karácsonyi megtelt táblát, ám aki szeretne, még találhat magának szobát – mondta el az InfoRádiónak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Hosszú évek óta ez egy kiváló időszak mind a budapesti, mind pedig a vidéki szállodák számára, miközben 8-10 évvel ezelőtt még voltak olyan szálláshelyek, amelyek be is zártak az ünnepek idejére, a fővárosban pedig csak görög és orosz vendégek pihentek csoportos utazás formájában – fogalmazott Flrsch Tamás az InfoRádiónak nyilatkozva. Ellenben napjainkban teljes teltház van az egész országban, hiszen a belföldi és külföldi vendégek egyaránt nagyon komoly forgalmat produkálnak, miután

egyre többen választják azt, hogy inkább egy szállodában töltik a karácsonyt.

Míg Budapesten jellemzően közel három napot töltenek az emberek vendéglátóhelyeken, addig a vidéki szállodákban ez nagyban függ attól, hogy az ünnepek hogyan alakulnak. Idén például egy egyedi, hatnapos időszakról lehet beszélni, így gyaníthatóan a többség legalább 4-5 napra foglal, de biztosan lesznek olyanok is, akik ezt kitolják újévig. Vagyis a vidék esetében alapvetően hosszabb a tartózkodási idő, tette hozzá A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, aki úgy véli, ilyenkor a falusi turizmus is működhet.

Flesch Tamás meglátása szerint, ebben az időszakban

mindenki szeretné megtalálni azt a karácsonyi hangulatot, amit egyébként otthon is megteremt magának,

emiatt fontos, hogy a szállodák szépen díszítettek legyenek, hogy ünnepi ételek kerüljenek az asztalokra, és hogy netán még a gyerekek számára is készüljneke programok. Mindemellett persze a wellness és egyéb szolgáltatások sem elhanyagolhatóak, fogalmazott a szakember. Azok a desztinációk járnak egyébként jól, ahol a környéken is lehet programokat találni, mert az mindig egy pozitív dolog, ha a vendég ki tud szabadulni a szállodából, akár aktív, akár kulturális tevékenység nyomán, vagy bármilyen szórakoztató program keretében.

Flesch Tamás végezetül megjegyezte, ha 90 százalék fölött van a foglaltság, arra már az mondható, hogy teltház. Az elnök pedig úgy gondolja, jelenleg szinte az egész országra ki lehet ezt a feliratú táblát tenni, ugyanakkor mindenkit arra biztat, hogy aki utazni szeretne, próbálkozzon bátran, mert bár lehetséges, hogy nem is pont a kinézett szállodában, esetleg városban, de biztosan akad még szabad szoba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi történik a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi történik a tőzsdéken?

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×