INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

bank

budapest

oroszország

szijjártó péter

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (elöl, j), mellette Gyenisz Ivanov, a Nemzetközi Gazdasági Együttműködési Bank (IBEC) elnöke (elöl, k) és Konkoly Norbert moszkvai nagykövet (elöl, b) a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum területén 2019. június 6-án. Jobbról Jákli Gergely, a Magyar Export-Import Bank Zrt. (EXIM) vezérigazgatója (j2).

Újabb moszkvai bank találhat otthonra Budapesten

Infostart

A Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) után a kormány egy újabb orosz gyökerű bank Magyarországra költöztetéséről folytat tárgyalásokat.

A Népszava – pénzügyi körökből származó – információi szerint a kormány a moszkvai központú, volt KGST elszámoló és finanszírozó bankjának, a moszkvai központú, 400 millió euró tőkével rendelkező Nemzetközi Gazdasági Együttműködési Banknak (IBEC) kínálna új, európai uniós székhelyet Budapesten.

A lap megjegyezi, Szijjártó Péter tavaly novemberben jelentette be, hogy Magyarország 1991-es kilépése után ismét csatlakozik az 1963-ban, az akkori szocialista országok által alapított pénzintézethez, „hogy minél több nemzetközi finanszírozási forrást vonjon be a gazdaság működésébe, különös tekintettel a beruházásokra és a külkereskedelemre”.

Korábban a Respekt című cseh hetilap arról cikkezett, hogy az elmúlt időszakban szintén Magyarországra költöző Nemzetközi Beruházási Bank és a Nemzetközi Gazdasági Együttműködési Bank egyesülne, a tulajdonosi körükben nagy az átfedés, olvasható.

Nyitókép: MTI/KKM/Burger Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018