INFORÁDIÓ 
2020. november 28. szombat
Stefánia

neckermann

utazási iroda

békefi veronika

Pixabay

Magyar ajánlat is jött a Neckermann kivásárlására

Infostart

Az ügyvezető jól prosperáló cégről beszél, ami az anyavállalat csődje után a saját lábán tovább működhet. Még nem tudni, milyen néven.

1400 utasa rekedt külföldön a Neckermann utazási irodának a cég ügyvezetője szerint az anyavállalat hibájából, a Turizmus.comnak interjút adó Békefi Veronika azonban nem borúlátó, mivel több érdeklődő is meg akarja venni a céget.

Mint elmondta, az anyavállalat csődje nem jelenti a Neckermann csődjét is, ami önálló gazdasági társaság stabil pénzügyi helyzettel, tehát

"értékesíthető vagyonelemnek" számít; belföldről is van érte ajánlat.

Egyébként pedig minden utast célba juttattak, aki bajba került.

Arra a kérdésre, hogy van-e felhatalmazásuk a tulajdonostól az utasok kártalanítására, azt mondta, "a kérdezett felhatalmazás jelenleg nem aktuális, az ismert

kötelezettségeink fedezete rendelkezésre áll".

Közben egyes légitársaságok "óvintézkedéseket tettek" a neckermannos megrendelésekkel kapcsolatban, de a cég így is tud jegyeket értékesíttetni a jövőben.

Arra a problémára, hogy egyes utasoktól a szállodák a számla közvetlen kifizetését kérték, úgy reagált, hogy "a jövőbeni utazások teljesítésének feltételeit egyenként vizsgáljuk, felvesszük a kapcsolatot a szállodákkal, felajánljuk a közvetlen fizetést", a szállodák pedig "nyitottak" az ügyben.

Egyenként vizsgálják a már megkötött, október 5. utáni dátumú utazásokat is, a szükséges egyeztetések még folynak,

a költségekről pedig nem tudnak egyelőre mit mondani, több ezer utas ügye van folyamatban.

A Neckermann számára egyébként a legnagyobb kihívást most az jelenti, ha új partnert kell bevonni a jelenlegi helyzetben, a folyamatban lévő utakkal nincs gond.

Békefi Veronika számára erőt adott, hogy a szakma felismerte a helyzetet, és sokan partnerként átlátták, hogy nem kell a magyar céget büntetni az anyavállalatnál felmerült gondok miatt.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018