eur:
392.12
usd:
366.41
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Pixabay
Nyitókép: Pixabay

Magyar ajánlat is jött a Neckermann kivásárlására

Az ügyvezető jól prosperáló cégről beszél, ami az anyavállalat csődje után a saját lábán tovább működhet. Még nem tudni, milyen néven.

1400 utasa rekedt külföldön a Neckermann utazási irodának a cég ügyvezetője szerint az anyavállalat hibájából, a Turizmus.comnak interjút adó Békefi Veronika azonban nem borúlátó, mivel több érdeklődő is meg akarja venni a céget.

Mint elmondta, az anyavállalat csődje nem jelenti a Neckermann csődjét is, ami önálló gazdasági társaság stabil pénzügyi helyzettel, tehát

"értékesíthető vagyonelemnek" számít; belföldről is van érte ajánlat.

Egyébként pedig minden utast célba juttattak, aki bajba került.

Arra a kérdésre, hogy van-e felhatalmazásuk a tulajdonostól az utasok kártalanítására, azt mondta, "a kérdezett felhatalmazás jelenleg nem aktuális, az ismert

kötelezettségeink fedezete rendelkezésre áll".

Közben egyes légitársaságok "óvintézkedéseket tettek" a neckermannos megrendelésekkel kapcsolatban, de a cég így is tud jegyeket értékesíttetni a jövőben.

Arra a problémára, hogy egyes utasoktól a szállodák a számla közvetlen kifizetését kérték, úgy reagált, hogy "a jövőbeni utazások teljesítésének feltételeit egyenként vizsgáljuk, felvesszük a kapcsolatot a szállodákkal, felajánljuk a közvetlen fizetést", a szállodák pedig "nyitottak" az ügyben.

Egyenként vizsgálják a már megkötött, október 5. utáni dátumú utazásokat is, a szükséges egyeztetések még folynak,

a költségekről pedig nem tudnak egyelőre mit mondani, több ezer utas ügye van folyamatban.

A Neckermann számára egyébként a legnagyobb kihívást most az jelenti, ha új partnert kell bevonni a jelenlegi helyzetben, a folyamatban lévő utakkal nincs gond.

Békefi Veronika számára erőt adott, hogy a szakma felismerte a helyzetet, és sokan partnerként átlátták, hogy nem kell a magyar céget büntetni az anyavállalatnál felmerült gondok miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×