eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Jöhetnek a bonyolultabb pénzügyi eszközök is

Az előző évek gazdasági növekedésének eredményeként jó néhány vállalkozás ért el mostanra annak küszöbére, hogy meg tudná tenni azt a bizonyos nagy ugrást, és erős nagyvállalattá, meghatározó piaci szereplővé válhat. A legtöbb esetben a hagyományos hitelkeret azonban pont nem elég ehhez a meglóduláshoz, ezért bonyolultabb pénzügyi eszközt kell bevetni - mondta az InfoRádióban Simon Csaba, a Sberbank kereskedelemfinanszírozási szakértője.

Jobbára erős növekedési fázisban lévő, néhány éves vállalatok az érintettek, ahol a pénzügyi múltbéli eredmények jók, de önmagában nem elegendők egy nagyobb hitelhez - mondta a szakértő. A cégek érkezhetnek a gyártás-kereskedelem széles spektrumáról, például fogyasztási és termelőeszközöket gyártó, mezőgazdasági terménykereskedő vállalkozások.

Simon Csaba elmondta, hogy a bankok ilyen esetben követelés alapú finanszírozást ajánlanak általában, amikor a hitel fedezete kvázi a később bejövő bevétel, vagyis a követelés. A vétel és eladás között akár három hónap – vagy raktározás esetén több – is lehet, ezt a szakadékot kell áthidalni a plusz finanszírozással.

Inkább a kkv és nagyvállalati kör az igénybevevő, cége válogatja, de akár több százmillió forintos volument is eléri. Az elmúlt évek folyamatos gazdasági növekedése révén most érnek el a cégek ebbe a szakaszba, ehhez idő kellett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×