eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Orbán Gábor vezérigazgató beszél a Richter Gedeon Nyrt. éves rendes közgyűlésén a fővárosi Honvéd Kulturális Központban 2018. április 25-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Richter: a cariprazine ASEAN-piacokra kapott törzskönyvi engedélyt

A Mitsubishi törzskönyvi engedélyt kapott a cariprazine termékre egyes ASEAN-piacokra - Szingapúr, Thaiföld - vonatkozóan - közölte a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (MTPC) ASEAN-országokban tálalható leányvállalatai törzskönyvi engedélyt kaptak a cariprazine-ra skizofrénia indikációban.

A megállapodás értelmében a Richter szállítja a terméket, az MTPC pedig leányvállalatain keresztül értékesíti a készítményt az említett piacokon.

A Richter a törzskönyvezési eljáráshoz kapcsolódóan úgynevezett mérföldkő-bevételre jogosult, valamint az értékesítés függvényében royalty bevételben részesül.

Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója a tájékoztatásban kiemelte, hogy elégedettek a legújabb törzskönyvezési eredményekkel, melyek a cariprazine terméket eljuttatják a délkelet-ázsiai régióba, ily módon újabb lépést tettek abba az irányba, hogy a cariprazine világszerte elérhetővé váljon a skizofréniában szenvedő betegek számára.

A skizofréniáról

A skizofrénia egy súlyos és gyakran munkaképtelenséghez vezető

krónikus mentális betegség, amely jellemzően a gondolkodás és az érzékelés zavaraival jár.

Tipikusan a késő ifjúkorban / korai felnőttkorban alakul ki és gyakran jelentős, élethosszig tartó hatással lesz a beteg személyes kapcsolataira és társadalmi helyzetére. A skizofrénia előfordulási gyakorisága világszerte mintegy 1% az általános lakosság körében.

A cariprazine

A cariprazine egy, szájon át, napi egy alkalommal szedhető, atípusos

antipszichotikum, amelyet az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) felnőtt betegek kezelésére engedélyezett,

akiket vagy I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódokkal, vagy depressziós epizódokkal járó I. típusú bipoláris betegséggel, illetve skizofréniával diagnosztizáltak.

Amellett, hogy a cariprazine több mint három éve elérhető az Egyesült Államokban, a készítmény skizofrénia indikációban törzskönyvi engedélyt kapott az Európai Unióban és annak 18 tagállamában már kapható is a piacon.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×