eur:
392.82
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Globális lett a Richter készítménye

A Richter Gedeon Nyrt. és a Hikma Pharmaceuticals Plc (Hikma) licenc- és szállítási megállapodást kötött a cariprazine közel-keleti és észak-afrikai térségben (MENA régió) történő értékesítéséről - közölte a gyógyszeripari vállalat a tőzsde honlapján.

A megállapodás értelmében a Richter szállítja majd a terméket, a Hikma pedig törzskönyvezi és értékesíti a készítményt a régió országaiban, így például Bahreinben, Egyiptomban, Jordániában, Irakban, Szaúd-Arábiában, Kuvaitban, Libanonban, Líbiában, Marokkóban, Ománban, Katarban, Szudánban, Szíriában és az Egyesült Arab Emírségekben.

A szerződés aláírásakor a Richter egyszeri előzetes fizetésben részesül a Hikma részéről, a termék bevezetése után pedig meghatározott célok teljesülésekor jogosult lesz további, forgalomhoz kötött mérföldkő-bevételekre is - közölték.

Az együttműködést újabb lépésnek tekintik azon az úton, amely a skizofréniában szenvedő betegek kezelésében a cariprazine globális elérhetőségét célozza - mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója a közleményben.

Beke Zsuzsa, a Richter PR és kormányzati kapcsolatok vezetője elmondta:

a megállapodással a cariprazine forgalmazása globális lett.

A készítmény törzskönyvezésére várhatóan 2019 végén kerül sor, míg a jóváhagyás várhatóan további két évet vehet majd igénybe. Beke Zsuzsa hozzátette, hogy azokban az országokban, amelyekre a megállapodás kiterjed, az atipikus antipszichotikumok piaca mintegy 150 millió dollár nagyságú.

A Richter Gedeon Nyrt. 121,6 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el idén az első negyedévben, ami 6,7 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakában elértnél. Az adózott nyereség 52,0 százalékkal 21,6 milliárd forintra emelkedett.

A Richter részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A bejelentést követően a csütörtök délelőtti kereskedésben a papírok árfolyama 70 forinttal 5075 forintra erősödött. Az elmúlt évben a legmagasabb árfolyama 6020 forint, a legalacsonyabb 4830 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×