eur:
388.65
usd:
361.55
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Freepik / jannoon028

Figyelmeztetést küldött az OTP a bankkártyával rendelkező cégeknek

Az internetes biztonsági kód szolgáltatás használata 2019. szeptember 14-től kötelező lesz az Európai Unión belül. Ezt külön igényelni kell, nélküle pedig nem lehet a kártyával online vásárolni.

A korábban már meglévő biztonsági megoldásokat egészíti ki az internetes biztonsági kód szolgáltatás, amelynek használata idén ősztől az Európai Unió PSD2 irányelve miatt kötelezővé válik minden online tranzakció során - emlékeztet közleményében az OTP Bank. A szolgáltatás az egyedi hitelesítési megoldással személyre szabható biztonságot nyújt az üzleti betéti kártyával rendelkezőknek is.

A díjmentes, internetes biztonsági kód szolgáltatás lényege, hogy

az Európai Unión belüli online vásárlások esetében a kártyaadatokon túl SMS-ben a telefonunkra érkező, egyszer használatos biztonsági kódot is meg kell adni a fizetés jóváhagyásához.

A változásnak köszönhetően tehát 2019. szeptember 14-ét követően az EU-n belül csak akkor tudnak majd a kártyabirtokosok online vásárolni, ha a szerződő fél képviseletére jogosult beállítja az üzleti kártyákhoz az internetes biztonsági kód szolgáltatást - figyelmeztet az OTP Bank közleménye.

A szolgáltatást a szerződő fél képviseletére jogosultak a számlavezető fiókban egy adatlap kitöltésével és aláírásával tudják beállítani, csakúgy, mint a további biztonságot nyújtó virtuális vásárlási limitet, vagy a külföldi használat korlátozását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×