eur:
394
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Dolgozók és az Audi TT Roadsterek az Audi Hungária győri gyárában, ahol elkezdődött az Audi TT Roadster sorozatgyártása 2014. november 5-én.
Nyitókép: Dolgozók és az Audi TT Roadsterek az Audi Hungária győri gyárában, ahol elkezdődött az Audi TT Roadster sorozatgyártása 2014. november 5-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Megtorpant az ipari növekedés

Áprilisban is 6,3 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve, folytatva ezzel az első negyedévi 6,2 százalékos növekedést. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 6,0 százalékos volt az áprilisi növekedés - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az éves növekedés lassult a márciusi 8,0 százalékhoz képest, az előző hónaphoz mért adat pedig négy hónap emelkedés után az ipari kibocsátás 1,1 százalékos áprilisi csökkenését mutatja.

Az átlag feletti mértékben emelkedett az élelmiszer, ital- és dohánytermék gyártása az első negyedévi és a márciusi egyformán 4,7 százalék után. A legnagyobb súlyú járműgyártásban lassult a növekedés üteme a kiugróan magas márciusi 12,8 százalékról. Szeptember óta először csökkent a számítástechnikai és elektronikai termékek gyártása éves összevetésben, míg az első negyedévben még tisztes, 7,4 százalékos növekedést ért el.

Az év első négy hónapjában 6,2 százalékkal volt nagyobb termelés, mint az előző év azonos időszakában.

Az áprilisi ipari termelés részletes adatait jövő csütörtökön, június 13-án közli második becslése alapján a KSH.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×