eur:
393.33
usd:
367.5
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A Takarékbank neve és logója, valamint egy plüssméhecske a pénzintézet ideiglenes székházában, a budapesti Margit Házban, a II. kerületi Tölgyfa utcában.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Példátlan átalakítás a Takarékbanknál

Év végére, a jelenlegi takarékok fokozatos, országos fúziójának eredményeként, egy teljesen megújult nagy kereskedelmi bank jöhet lére - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az elmúlt időszakban a Takarékcsoport jelentős átalakuláson ment át: a korábbi félszáz takarék egyesülésével 12 regionális pénzintézet jött létre, átalakultak a Takarék Csoport központi szervezetei is. Vida József kiemelte: az új stratégia kialakításával az volt a cél, hogy mind vidéken, mind a városokban, egy olyan univerzális nagy bankot hozzanak létre, amely választ tud adni a különböző kihívásokra.

„Ekkora mértékű banki átalakítás, átszervezés nem történt”

– jegyezte meg. A cél, hogy 750 körüli fiókszámmal, 15 kilométeres körzetben biztosítani tudják a pénzügyi szolgáltatásokat.

Az elnök-vezérigazgató elismerte: vannak olyan települések, ahol be kellett zárniuk fiókot, de bevezettek olyan szolgáltatásokat – mint például a mobil bankfiók –, amelyek olyan településeken is elérhetővé teszik a pénzintézet termékeit, ahol eddig nem volt rá lehetőség. „Inkább adunk, mint elveszünk” – vélekedett Vida József.

Az elnök-vezérigazgató elmondta azt is: a generációk bankja kívánnak lenni. Vannak bankok, ahol már robotok döntenek a hitelkérelmekben – hívta fel a figyelmet.

„A mi világunk egy kicsit emberibb kíván maradni, emberek döntsenek, a szubjektivitás is benne kell, hogy legyen”

– fogalmazott a szakember.

A Takarékcsoport üzleti stratégiája szerint a működési költségeket 5 év alatt 25-30 milliárd forinttal kívánja csökkenteni, 2023-ra 10 százalékos piaci részesedés elérésével és évi 30 milliárd forint körüli, fenntartható adózott eredménnyel számol.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×