INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

esztergom

suzuki

vitara

rekord

Beszerelésre váró ajtók a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában. A kép csak a gyár működését bemutató illusztrációként használható fel.

Rekordot döntöttek az esztergomi Suzuki-gyárban

Infostart

Elkészült a félmilliomodik Vitara, ilyen gyorsan még egyik modell sem érte el ezt a határt.

Ez az első modell, amelyből négy év alatt ekkora mennyiséget gyártottak a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi üzemében, az SX4 és az újabb generációs Swift is csak megközelíteni tudta a félmilliós darabszámot – közölte a társaság a kemma.hu hírportállal.

A Vitara első generációja 1988-ban jelent meg. A negyedik generáció gyártása 2015 tavaszán indult Esztergomban, ennek a modellnek már a fejlesztéséből is kivették a részüket a magyar szakemberek, a prototípust szinte teljes egészében Magyarországon véglegesítették. A modell 2018 szeptemberében megújult. A Vitara 2017 után 2018-ban is az újautó-eladási statisztikák élén végzett, tavaly 11 127 darabot értékesítettek belőle.

A Magyar Suzuki félmillió Vitarájából 31 658 darabot regisztráltak Magyarországon, a többit Európába és Európán kívülre exportálták. Jutott belőle még a Dominikai Köztársaságba és Guatemalába is.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018