eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az Ikarus Járműtechnika Kft. beruházásátadó ünnepségén Székesfehérváron 2018. szeptember 6-án. A Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében több mint 400 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 1,15 milliárd forintból valósult meg az IKARUS Járműtechnika Kft. kapacitásbővítő beruházása Székesfehérváron.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Varga Mihály: minden tagállam érdeklődik a magyar gazdaságfehérítés iránt

A parkolóautomaták és az autómosók adózását is az áruautomatákhoz hasonló online adatszolgáltatással figyelheti a Nemzeti Adó és Vámhivatal a következőkben – mondta a NAV évértékelőjén a pénzügyminiszter. Túljuthatott növekedési csúcsán a világgazdaság, ezért Magyarországnak is fel kell készülnie az esetleg romló piaci környezetre – hangsúlyozta Varga Mihály.

Varga Mihály hangsúlyozta: az Európai Unió szinte minden tagállama érdeklődött a magyar gazdaságfehérítő lépések iránt. A tárcavezető hozzátette:

a cél, hogy további területekre is kiterjesszék a hatékony intézkedéseket.

A miniszter emlékeztetett a kormány tavaly év végi döntésére, miszerint a kezelő személyzet nélküli automatákat – például parkolóórák és autómosók esetében – központi rendszerbe kötnék. Szerinte ezzel lehet elérni azt a – Svájcra is jellemző – állapotot, hogy 10 százalék alá csökken az adóelkerülés mértéke.

Varga Mihály arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság szervesen kapcsolódik más országokéhoz. Az elmúlt hónapok eseményeit figyelve a világgazdaság – így Európa és Németország is – kezd túljutni a növekedési csúcspontján, vagyis csökkenésre kell számítani – hívta fel a figyelmet a pénzügyminiszter.

„Ezért kell olyan gazdasági, gazdaságpolitikai intézkedéseken dolgozni, amelyek a bérintézkedéseket megvédik, amelyek a munkahelyeket meg tudják tartani”,

és segít negőrizni a fogyasztás mértékét – hangsúlyozta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×