eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk
Sportoló fiatal vitorlázó társainak megérkezését és kikötését nézi a Balaton-partról nyári napsütésben. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Gazdát cserélt a Club Aliga

Az Appeninn Holdinghoz került a Pro-Mot többségi tulajdona.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. leányvállalata, az Appeninn BLT Kft. a vételár kiegyenlítésével sikeresen lezárta a Pro-Mot Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. 74,99 százalékos üzletrészének, valamint a társasággal szemben fennálló követelések megszerzésére irányuló ügyleteket - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A Pro-Mot a Club Aliga 37 hektáros területét, valamint 167 férőhelyes kikötőjét tulajdonolja. A tranzakciók összértéke meghaladta a 14,1 millió eurót.

Az Appeninn Holding 100 százalékos leányvállalata, az Appeninn BLT Kft. a zárási jegyzőkönyvek aláírásával, a vételár kiegyenlítésével, továbbá a társasággal szemben fennálló követelések megvásárlásával lezárta a Pro-Mot Hungária Kft. többségi tulajdonának megszerzésére irányuló tranzakciókat. A felek tavaly nyáron jelentették be az adásvételi szerződés aláírását, az ügyletek lezárására a jogi átvilágítási és vagyonértékelési folyamatok elhúzódása miatt végül idén január 29-én került sor.

A Club Aligát, a mindösszesen 47 hektáron elterülő hajdanvolt pártüdülőt 2007-ben privatizálták. Ennek során a teljes komplexumból 37 hektáros területet, továbbá a 167 férőhelyes kikötőt a Pro-Mot Hungária Kft. vásárolta meg.

Az izraeli hátterű befektető 2007 márciusában az állami tulajdonban maradt további 10 hektáros ingatlanrész 49 évre szóló vagyonkezelői jogát is megszerezte a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól.

A Club Aliga területén az Appeninn Holding továbbra is turisztikai célú fejlesztéseket kíván megvalósítani a korábbi tulajdonos által készített évtizedes fejlesztési tervek felülvizsgálatát követően. Amennyiben szükséges, a társaság új fejlesztési koncepciót dolgoz ki az ingatlan hasznosítására, melynek során párbeszédre törekszik a települési önkormányzattal, illetve az üdülőtulajdonosokkal is.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×